-0.4 C
De Bilt

Katwijks Isolatiefonds vanaf 1 januari 2024 van start

Energie die u niet gebruikt, hoeft u ook niet te betalen. Het isoleren van uw woning helpt om minder energie te verbruiken. Vooral woningen, met een bouwjaar van vóór 1983, hebben vaak een laag energielabel. De gemeente Katwijk vindt het belangrijk om isolatie voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk te maken. Daarom is het voor eigenaar-bewoners met een laag- of middeninkomen vanaf 1 januari 2024 mogelijk om een aanvraag te doen op de subsidieregeling Katwijks Isolatiefonds.

Volgende stap in terugdringen energiearmoede in Katwijk

Wethouder Sonny Spek zegt hierover: “Dit is een volgende stap in het terugdringen en tegengaan van energiearmoede in onze gemeente. Ik ben heel erg blij dat we dit kunnen bieden, naast de andere energiebesparende regelingen die we als gemeente hebben. Een groot voordeel is ook dat u deze subsidie kunt gebruiken in combinatie met andere regelingen. Denk bijvoorbeeld aan onze eigen Duurzaamheidslening, maar ook de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Vandaar ook mijn oproep: maak in het nieuwe jaar vooral gebruik van het Katwijks Isolatiefonds om de energierekening te verlagen.”

Voorwaarden subsidieregeling

  • Per 1 januari 2024 gaat de subsidieregeling van start en is beschikbaar voor twee jaar
  • Eigenaren van grondgebonden koopwoningen met een bouwjaar van vóór 1983 én een jaarinkomen van €60.000,- of minder komen in aanmerking voor de subsidieregeling
  • De subsidie wordt uitgekeerd voor 40% van de kosten, met een minimum van €500,- en een maximum van €2.500,-
  • Eigenaar-bewoners vragen de subsidie aan na het isoleren, al biedt de gemeente ook een optie om een bedrag van tevoren bij ons te reserveren als u isolatieplannen heeft

Een complete lijst met voorwaarden komt eind 2023 op de gemeentelijke website.

Hulp nodig?

Geïnteresseerd in isoleren, maar u weet niet waar u moet beginnen? Of komt u niet in aanmerking voor de subsidie, maar wilt u wel graag energie besparen in uw woning? Maak dan een afspraak met de Energiecoaches van de gemeente Katwijk. Deze enthousiaste vrijwilligers geven gratis energieadvies aan huis.

Maak een afspraak via www.katwijk.nl/energiecoach of 071 406 50 00. Ook kunt u terecht bij het Duurzaam Bouwloket voor meer informatie en advies, zie: www.duurzaambouwloket.nl/katwijk. Wilt u graag op de hoogte blijven van het Katwijks Isolatiefonds? Meld u dan via energie@katwijk.nl aan voor de digitale nieuwsbrief over dit onderwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio