15.1 C
De Bilt

Katwijkse Kerstbomen inzamelactie dit jaar met een loterij

Katwijk – Dit jaar heeft de gemeente Katwijk besloten om een inzamelactie van kerstbomen voor kinderen te organiseren met een loterij. Voor elke boom die wordt ingeleverd ontvangt de inzamelaar een lootje. Met een lootje maakt men per wijk kans op 1 van de 5 JBL speakers ter waarde van 100 euro, of 1 van de 100 VVV-cadeaukaarten ter waarde van 20 euro.

Lootjes getrokken per wijk

In andere jaren konden de lootjes worden ingeleverd voor geld op het gemeentehuis. Deze manier van belonen kan, net als vorig jaar, niet op een veilige manier worden georganiseerd. Het inleveren van de bonnen leidt namelijk tot de toeloop van een grote mensenmassa in het gemeentehuis. Daarom is de actie nu gekoppeld aan een loterij. De persoon die de boom inlevert krijgt een bonnetje.

Het andere bonnetje met hetzelfde nummer gaat in een ton. Per wijk worden dan uit de ton aan aantal bonnetjes getrokken met winnaars. De inzamelactie is verspreid over twee dagen. Zowel voor als na de jaarwisseling. Er is een inzameling op woensdag 29 december en een inzameling op woensdag 5 januari. Kijk voor meer informatie zoals de tijden en locaties op www.katwijk.nl/kerstboom.

Inzameling kerstbomen door de gemeente

Naast de inzamelactie zal de gemeente zelf op pad gaan om bomen op te halen. Dit doet de gemeente om gevaarlijke situaties zoals brandstichting tegen te gaan. Op zondagen worden de bomen opgehaald als er melding wordt gemaakt van een gevaarlijke situatie door de hulpdiensten. Kerstbomen worden door de gemeente ingezameld om op duurzame manier te worden verwerkt tot bijvoorbeeld houtsnippers voor bospaden. Kerstbomen, kersttakken en dergelijke mogen niet in de GFT-container worden gedeponeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio