14.5 C
De Bilt
donderdag, 30 mei 2024

Kom in de Kas in Nieuwe Wetering: bloemen, planten én kunst

Kaag en Braassem – Op zaterdag 6 april a.s. is het weer Kom in de Kas in Nieuwe Wetering. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij zes verschillende tuinbouwbedrijven aan de Achterweg, Molenweg, Bovenweg en Korte Oostweg in Nieuwe Wetering. Naast bloemen, planten en moderne productietechnieken kunnen bezoekers dit jaar ook genieten van kunst die tentoongesteld wordt in de kassen van een van de deelnemende bedrijven.

Thema Groene Liefde – kunstroute door de kas

Het thema van Kom in de Kas dit jaar Groene Liefde. Met dit thema benadrukt de organisatie dat bloemen en planten emoties overbrengen en bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Om dit thema extra luister bij te zetten, heeft de organisatie lokale kunstenaars gevraagd om – geïnspireerd door Groene Liefde – een kunstwerk te maken. Hieraan gaven veel kunstenaars gehoor: er zijn tijdens Kom in de Kas vijftig werken te bewonderen. Er is een kunstroute uitgezet door de kassen van Ruitenfleur, een van de deelnemende bedrijven.

Deelnemende bedrijven – diversiteit – extra activiteiten

Maar er is voor jong en oud nog veel meer te doen en te beleven op 6 april tijdens Kom in de Kas. Van duurzaam mestgebruik tot telen met LED-verlichting. En van een blik op historisch tuinen tot moderne en innovatieve manieren om sierteeltproducten produceren. Bij de bedrijven en onderweg langs de route worden ook gezellige en leerzame extra activiteiten georganiseerd, zoals informatie over biologische bestrijdingsmiddelen in de vorm van beestjes, levendige muziek, een tentoonstelling over de ontwikkeling van de tuinbouw, een knuffelhoek met dieren, een speurtocht voor de kinderen en een schminkhoek.

Uitleg bij een Hommelkast
Uitleg bij een Hommelkast – Foto: @ Quinten van Ooijen

Parkeren – pendelbus

Als u uit de buurt komt, kunt u het beste met de fiets of wandelend naar Nieuwe Wetering komen. De bedrijven en activiteiten zijn redelijk dicht bij elkaar gesitueerd. Als u op de auto aangewezen bent, bent u ook welkom. Om het voor u als bezoeker makkelijk te maken zijn er op diverse plekken langs de route parkeergelegenheden gemaakt. De ter plaatse aanwezige verkeersbegeleiders wijzen u graag de weg. Over het verdere vervoer langs de bedrijven hoeft u zich geen zorgen te maken. Er rijden de hele dag twee gratis busjes door het gebied: u kunt onderweg in- en uitstappen.

Deelnemende bedrijven en openingstijden Kom in de Kas

De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2024 zijn Akerboom Freesia, Bosdijk, Ruitenfleur, Hoogenboom Alstroemeria, Hans van der Meer Astilbe en Elstgeest Potplanten. De kas- en schuurdeuren van deze bedrijven staan op zaterdag 6 april a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open.

Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten (vanaf 30 maart ook inclusief route- en parkeeroverzicht) vindt u op www.komindekas.nl/locaties/nieuwe-wetering,  op Facebook: Kom_in_de_Kas Raveen, Instagram: Komindekaskaagenbraassem en in de lokale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio