4.2 C
De Bilt

Koningsdag anders dan anders dit jaar in de gemeente Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – Vandaag was het weer Koningsdag, het Hollandse feest om de verjaardag van onze koning Willem-Alexander te vieren. Ook dit jaar gooide corona weer roet in het eten, maar gelukkig waren veel mensen creatief en wisten toch veilig iets te organiseren.

Aarlanderveen

In Aarlanderveen waren veel straten versiert met vlagen, maar ook de toeristische trekpleister deed gezellig mee. Bij de molenviergang in Aarlanderveen was op alle 4 de molens de Nederlandse vlag te zien, bovenaan op de wieken.

Zwammerdam

In Zwammerdam werd een klein feestje gehouden, natuurlijk coronaproof. Er reden een paar mensen met een aanhanger met speakers om er toch iets veilig van te maken in het centrum en daarbuiten. En werden ook bloemen uitgedeeld aan de bewoners in Zwammerdam.

Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn had de Oranjeverenging een mooie puzzeltocht georganiseerd die je met de fiets, scooter of de auto kon rijden door de mooie omgeving. Onder andere door Aarlanderveen, Zwammerdam, Boskoop en Hazerswoude dorp. Tijdens de route van 44 kilometer de puzzels optelossen om mooie prijzen te winnen.

  • Koningsdag 2021 Aarlanderveen Molen met vlag Wesley Weijers min
  • Koningsdag 2021 Alphen Vlaggen in de straat Wesley Weijers min
  • Koningsdag 2021 Alphen Kerk met vlag Wesley Weijers min
  • Koningsdag 2021 Alphen Park met vlag Wesley Weijers min
  • Koningsdag 2021 Vlaggen uit appartementen Wesley Weijers min

Verder waren in gemeente Alphen aan den Rijn kleine vrijmarkten te vinden, zodat mensen voor hun deur toch nog het Koningsdaggevoel kregen, bij de verkoop van hun spulletjes. Ook hier hing overal de vlag uit als feestelijk eerbetoon aan de verjaardag van de koning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio