2.2 C
De Bilt

Koninklijke foto voor Fietsmaatjes

Teylingen – Burgemeester Carla Breuer en wethouder Arno van Kempen hebben oprichters Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels van Fietsmaatjes Teylingen en van het landelijke Fietsmaatjes.NL, vrijdagmiddag ontvangen op het bestuurscentrum in Voorhout. Jan en Tekla kregen daarbij een grote foto van het bezoek van Zijne Majesteit de Koning op 28 november 2019 uitgereikt, waarmee de burgemeester en wethouder opnieuw de erkentelijkheid voor het landelijke initiatief wilden onderstrepen.

Foto

Jan Burgmeijer van Fietsmaatjes.NL ontving afgelopen woensdag in Hilversum uit handen van het Koninklijk Paar het certificaat van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds. Dit certificaat is het bewijs dat het project de afgelopen vier jaar met succes het Oranje Fonds Groeiprogramma heeft doorlopen. Het belangrijkste resultaat is dat Fietsmaatjes.NL is gegroeid naar 32 locaties over heel Nederland, met ongeveer 1.500 vrijwilligers en 1.500 gasten. 

Zo zijn er heel veel mensen die zich vrijwillig en met heel veel passie en plezier willen inzetten voor Fietsmaatjes! Ook de kwaliteit van het sociale project heeft zich sterk ontwikkeld.  “Fietsmaatjes bewijst hiermee dat het een project van grote landelijke betekenis is. Ik ben er trots op dat Jan en Tekla dit project samen in Teylingen zijn gestart”, aldus burgemeester Breuer.

Fietsmaatjes, een vrijwilliger en een gast, maken samen heerlijke fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. De gasten van fietsmaatjes kunnen niet meer zelfstandig fietsen; met hun fietsmaatje kunnen zij samen fietsen. “Het is zo mooi om te zien hoeveel plezier hieraan beleefd wordt”, aldus wethouder Van Kempen. “Er is gezellig contact, de maatjes zijn samen in beweging en ze genieten tegelijkertijd van de eigen omgeving.”

Op 28 november 2019 kwam Koning Willem-Alexander op werkbezoek naar Fietsmaatjes in Warmond. Als beschermheer van het Oranje Fonds wilde hij persoonlijk ervaren op welke wijze het Oranje Fonds, via Fietsmaatjes, bijdraagt aan de sociale cohesie in de samenleving. hierna ging hij met de oprichters op de foto

Jan Burgmeijer en Tekla Zwinkels richtten in 2012 in Warmond samen de eerste lokale stichting Fietsmaatjes op. Met oonder andere de steun van het Oranje Fonds Groeiprogramma is het aantal lokale organisaties intussen flink uitgebreid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio