17.5 C
De Bilt

Koninklijke onderscheiding oprichters Stichting Ichthus Reizen

Alphen aan den Rijn – Netty Meerkerk (62) uit Harskamp en Hilda de Heer (56) uit Boskoop ontvingen zaterdag 15 september 2018 uit handen van burgemeester mr. drs. J.W.E. Spies van Alphen aan den Rijn de versierselen behorende bij hun benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvingen de onderscheiding als oprichters van de Stichting Ichthus Reizen.

Stichting Ichtus 20 jaar

Dit gebeurde tijdens de viering van het 20-jarig jubileum van de Stichting Ichthus, een christelijke, interkerkelijke, non-profit reisorganisatie, die vakantiereizen naar het buitenland organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking. Deze organisatie wordt geheel belangeloos geleid door vrijwilligers.

Reizen buitenland

Mevrouw De Heer en mevrouw Meerkerk zijn oprichters van de Stichting Ichthus vakantiereizen. Vanaf de oprichting is mevrouw De Heer secretaresse van de Stichting en mevrouw Meerkerk tot 2008 penningmeester en aansluitend algemeen adjunct. Beide dames gaan ook als coördinerend verpleegkundige mee met reizen naar het buitenland.

Meer functies dan St. Ichthus

Mevrouw Meerkerk is vrijwilliger en bestuurslid bij de Christelijke bibliotheek Ruth in Harskamp. Daarnaast zet zij zich in voor de Hervormde gemeente in Harskamp, en is zij bestuurslid van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Ede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio