8 C
De Bilt

Denk mee over laadlocaties elektrische voertuigen in Katwijk

Elektrisch vervoer en daarbij horende laadlocaties hebben de toekomst en dat zien we in de gemeente Katwijk ook. De ontwikkeling van elektrische auto’s en de groei in het aantal gebruikers zit in een stroomversnelling. Om deze vorm van duurzame mobiliteit maximaal mogelijk te maken, wil de gemeente ervoor zorgen dat alle huidige en toekomstige gebruikers hun elektrische auto in de buurt kunnen opladen.

Digitale plankaart

De gemeente heeft daarom een digitale plankaart opgesteld, hierin staan alle mogelijke nieuwe locaties voor laadpalen binnen de gemeente Katwijk aangegeven. Om ervoor te zorgen dat de laadpalen ook daadwerkelijk op de juiste plek komen, vragen wij inwoners, ondernemers en instellingen hierover mee te denken.

Wethouder Rien Nagtegaal zegt hierover: Ik moedig iedereen aan om te reageren op de digitale plankaart. Dit is een belangrijk moment om mee te denken, gebruik deze kans om samen de kaart in te vullen. Na het verwerken van de reacties, kunnen we de digitale plankaart gebruiken om de gemeente Katwijk nog beter klaar te maken voor een duurzame toekomst, waar iedereen fijn kan wonen en duurzaam kan rijden.

Een volgende stap in de overgang naar duurzame mobiliteit

Elektrisch rijden is een vorm van duurzame mobiliteit. Er komt namelijk geen fijnstof en stikstofoxide vrij uit de uitlaat en dat is beter voor onze gezondheid en die van de natuur. Ook is de CO2-uitstoot van een elektrische auto duidelijk lager dan die van een benzine auto. Daarom wil de gemeente het gebruik van elektrische auto’s zoveel mogelijk aanmoedigen. Daar hoort het zorgen voor genoeg laadpalen in de buurt bij, vandaar dat we een plankaart hebben opgesteld met alle mogelijke nieuwe laadlocaties.

Denkt u mee?

Wilt u meedenken over de laadlocaties? Ga naar www.katwijk.nl/laadpaal. Hier vindt u de link naar de plankaart en uitleg hoe u kunt reageren op een voorgestelde locatie of zelf een voorstel kunt doen voor een nieuwe laadlocatie. Dit kan tot en met vrijdag 14 januari. Lukt het niet? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag.

Wat is het vervolg?

Na 14 januari 2022 verwerkt de gemeente alle reacties en voorstellen en neemt vervolgens het college van burgemeester en wethouders een besluit over de definitieve plankaart. Zo is het voor iedereen duidelijk waar in de gemeente Katwijk mogelijk laadpalen kunnen komen en kan de gemeente de komende jaren het aantal laadpalen uitbreiden zodat huidige en toekomstige gebruikers hun elektrische auto in de buurt kunnen opladen. Dit betekent overigens niet dat zodra een laadlocatie op de plankaart staat, er automatisch ook een laadpaal wordt geplaatst. Voordat dit gebeurt, neemt het college eerst een verkeersbesluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio