15.8 C
De Bilt

Lammetjesdagen op kinderboerderij Weidezicht

Leiden – Op woensdag 10 en 17 april van 13.00 – 16.00 uur vinden weer de Lammetjesdagen plaats op kinderboerderij Weidezicht in Leiden. Kinderen kunnen lammetjes aaien, een lammetje knutselen van echte wol, ponyrijden, een eigen tuintje inzaaien en hun zintuigen testen.

Bij kinderboerderij Weidezicht kun je tijdens de Lammetjesdagen tussen de dartelende lammetjes en geitjes lopen in de wei. Er zijn ook andere jonge dieren zoals konijntjes en kuikens! Speciaal op deze dagen kunnen kinderen de hele middag terecht voor ponyrijden (€ 2,00 per rit) en wordt het springkussen (€ 0,50) opgeblazen.

Tijdens de Lammetjesdagen kun je middels een speurtocht van alles leren over de jonge dieren op de boerderij. Naar buiten! Leiden verzorgt verder activiteiten als: een lammetje maken van echte wol, een zintuigentest en een mini-tuintje inzaaien dat je mee naar huis kan nemen. Restaurant de Trotse Pauw is tijdens de Lammetjesdagen ook open. Zij verkopen drankjes en lekkernijen.

Tijdens het bezoek aan de boerderij kunnen kinderen ook de twee 50-dingenlijsten ophalen. Op deze kaarten staan samen 100 dingen die je buiten gedaan moet hebben voor je twaalfde. Op de boerderij kunnen kinderen er zo al een aantal afstrepen.

Heb je een Verwonderpaspoort? Neem deze dan mee om te scannen.

De entree voor de Lammetjesdagen is gratis. Voor enkele activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Kinderboerderij Weidezicht bevindt zich in de Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio