15.4 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Leiden en Toruń vieren 35 jaar stedenband

In het weekend van 8 t/m 10 juni vindt het stedenbandweekend Leiden-Toruń plaats. Leiden en Toruń  hebben een vriendschappelijke stedenrelatie sinds 1988. Dit jaar viert de stedenband zijn 35-jarig bestaan. Een flinke delegatie, waaronder de burgemeester van Toruń, de bestuursleden van de stedenband en het Poolse koor Astrolabium, brengt een bezoek aan de gemeente.

Op donderdag 8 juni vindt de onthulling plaats van een plaquette van de Poolse dichter en de schrijver Joseph Wybicki. Hij is de schrijver van het Poolse volkslied en studeerde een aantal jaar in onze gemeente. Op Langebrug 57, de plek waar hij verbleef, wordt de plaquette onthuld. Burgemeester Lenferink onthult samen met de Consul Generaal Mevr. Katarzyna Smoter de plaquette. De dag wordt feestelijk afgesloten op stadhuis met de viering van het 35-jarig bestaan van de stedenband Leiden- Toruń.

Boom

De burgemeester van Toruń  onthult vrijdag 9 juni  samen met wethouder Ashley North de Toruń-boom in het Singelpark. De stad Toruń schenkt de boom aan gemeente. ‘s Middags zingt het Poolse koor Astrolabium de gemeente toe op de Koornbrug en daarna wordt het carillon bespeeld. De avond staat in het teken van de ontvangst van drie koren uit Leiden, Oxford & Toruń. Deze koren, Leiden English Choir (LEC), the City of Oxford Choir en Astrolabium treden op uitnodiging van het jubilerende LEC (50 jaar) op in de Hartebrugkerk op 10 juni.

Dineren

De burgemeester van Toruń sluit zaterdagavond 10 juni met Fleur Spijker aan bij de ”Langste Leidse Tafel” om samen met vele andere Leidenaren te dineren. Die avond treden de drie koren op in de Hartebrugkerk om het jubileum van LEC te vieren. Het thema van dit concert is ”To see a world” waarin de verhouding tussen mens en natuur centraal staat in dit concert .

Tickets

Kijk voor meer informatie op de website van de stedenband Leiden-Toruń en Leiden-Oxford. Tickets voor het korenconcert op zaterdagavond 10 juni zijn te bestellen op de website van het LEC.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio