7 C
De Bilt

Leiden verlengt convenant duurzame mobiliteit

Leiden – Wethouder Martine Leewis (wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit) en Jan Breugem (mobiliteitsmakelaar Rijnland) ondertekenden gisteren het convenant ‘Bereikbaarheid Haaglanden en Rijnland 2018-2020’. Met de verlenging van het convenant wil de gemeente Leiden haar werknemers blijven stimuleren duurzaam te reizen en Leidse organisaties aanmoedigen hun steentje bij te dragen aan duurzame mobiliteit.
De samenwerking met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland past bij de doelstellingen uit het gemeentelijk Beleidsakkoord 2018-2022. Het college wil investeren in duurzame mobiliteit en stimuleert fietsen. Wethouder Martine Leewis roept Leidse bedrijven en instellingen van harte op zich aan te sluiten bij het convenant: “Voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van Leiden en regio is het nodig samen de schouders te zetten onder duurzame alternatieven van vervoer. Samen kunnen we een blijvende gedragsverandering realiseren.”
 

Inhoud convenant

Naast het stimuleren van duurzaam reizen, ondertekent de gemeente het convenant om te werken aan CO2-reductie en vitaliteit van Leidse inwoners. Ook denkt Bereikbaar Haaglanden en Rijnland mee over een betere vorm van stads- en bouwlogistiek. Bedrijven en instellingen die concreet aan de slag willen, worden ondersteund door Jan Breugem, mobiliteitsmakelaar van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland.
 

Achtergrond

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is een samenwerkingsplatform van meer dan honderd organisaties, bedrijven en gemeenten uit de regio. De gemeente Leiden ondertekende in 2015 als één van de eerste gemeenten in de regio Rijnland het convenant. Initiatiefnemers van het platform zijn VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, evofenedex, TLN en de gemeente Den Haag.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over Bereikbaar Haaglanden en Rijnland op www.bereikbaarhaaglanden.nl. Acties voor werkgevers en werknemers vindt u op www.ga3punt0.nl.
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio