15.5 C
De Bilt

Leidens Ontzet druk bezocht ondanks hoge prijzen

Leiden – Op 4 oktober vierde de Zuid-Hollandse studentenstad het Leidens Ontzet. Hoewel het eigenlijk het 3 oktoberfeest is, viel het dit jaar op een zondag. Daarom werd er een dag uitgeweken. Ondanks een aantal natte dagen is Leidens Ontzet toch nog druk bezocht. De markt en de kermis trokken als vanouds de aandacht van alle bezoekers.

Leidens Ontzet

Het feest waarbij de bevrijding van de Spanjaarden wordt herdacht met haring en witte brood en een bord hutspot. Dat gebeurt al sinds 1574. Bezoekers waren blij dat het herdenkingsfeest weer normaal gevierd kon worden, met enkele kleine beperkingen nog voor de horeca dan.

In de straten van de stad stonden volop marktkramen met allerlei waren voor een prikkie uiteraard. De kermis maakte het feest compleet en bood iedereen genoeg vertier. Op sommige plekken stonden mensen zelfs in de rij

Hoge prijzen

De bezoekers van de kermis moesten overigens wel diep in de buidel tasten voor wat verzet, want de prijzen op de kermis lagen dit jaar extreem hoof. Zo bleek een ritje in de Airborn, de grootste booster van Nederland, niet alleen spannend maar ook heel duur. Met een ritprijs van € 18,00 moest er duidelijk wat goed gemaakt worden van de verloren seizoenen door corona. Toch bleken mensen het er graag voor over te hebben.

Maar niet alleen corona had invloed op de prijzen. Doordat de exploitanten steeds verder tegen elkaar opbieden om op dit soort gewilde plekken te staan, bleken staprijzen van een paar duizend euro per dag niet onmogelijk. De bezoekers van Leidens Ontzet waren er duidelijk niet al te ontzet door. Zo heeft iedereen er baat bij gehad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio