2.2 C
De Bilt

Leids bollenasiel voor uitgebloeide bloembollen gaat open!

Leiden – Gelukkig zijn er naast alle coronameldingen ook vrolijkere nieuwtjes … Het Leids Bollenasiel Cronesteijn is weer open! Gooi je uitgebloeide bloembollen dus niet weg! De afgelopen jaren zijn er bij IBG Cronesteijn, locatie van de Gemiva-SVG Groep, al veel uitgebloeide bollen liefdevol opgevangen door mensen met een beperking. Her en der in Leiden en omgeving zijn de bollen geplant. Volgend jaar komen deze ‘tweedehands’ bollen weer tot bloei en zorgen ze voor een vrolijke lentegroet van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes.

Margreeth van Dam, begeleider bij Cronesteijn en bedenker van het bollenasiel: “Veel mensen hebben nu potjes met bloembollen in huis. Deze zijn nu of straks uitgebloeid en kunnen bij ons ingeleverd worden. Het verzorgen van de bollen is voor onze deelnemers een leuke activiteit en het is duurzaam (minder afval). Ieder jaar zijn wij weer verbaasd over de hoeveelheid bollen die ingeleverd worden.”

Foto: © Joke Rietveld – Regio Online

De inzamelplaatsen Leids Bollenasiel

Ook dit jaar kunnen de uitgebloeide bollen op vaste plaatsen in Leiden, Zoeterwoude en Voorschoten worden ingeleverd.

In Leiden breng je je bollen naar Hoeve Cronesteijn (Cronesteijn 1) in park Cronesteijn of de inzamelplaats in de Merenwijk; hier vind je een bak bij de kinderboerderij (Parkzicht 100 – voor het hek).
De inwoners van Zoeterwoude kunnen hun bollen kwijt in de oranje bak bij de ingang van de parkeerplaats bij het hoofdgebouw op Swetterhage ( Blankaartweg 2) .
In Voorschoten vind je de bollenasielbak bij de Natuurspeeltuin (Veurseweg – achter Van der Valk-Gouden Leeuw).

Alle soorten bollen zijn welkom, maar het is belangrijk dat je de bollen met het blad eraan inlevert. Bollen hebben deze bladeren nodig om weer energie te maken voor de bloem van volgend jaar.

Gemiva-SVG Groep

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 4500 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De organisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland. Bij de Gemiva-SVG Groep werken op dit moment 3000 betaalde medewerkers en 1400 vrijwilligers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio