5 C
De Bilt

Feestelijke opening Leidseweg Noord

Voorschoten – De Leidseweg Noord is na ingrijpend onderhoud op woensdag 25 mei weer open gegaan  voor verkeer. Wethouder Erika Spil (Beheer Openbare Ruimte en Groen) verrichte daartoe op de openingshandeling samen met Danielle Bijleveld (directie aannemersbedrijf J. Bijleveld BV).

“Ik ben super trots op het resultaat én op iedereen die over dit project heeft meegedacht”, aldus wethouder Spil. “Met behulp van een intensief participatietraject met inwoners en ondernemers uit de buurt, zijn we tot een mooi ontwerp gekomen en kan de weg weer vele jaren mee.”

Gevel-tot-gevel

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt om de Leidseweg Noord boven én onder de grond weer helemaal van deze tijd te maken. Zo zijn er nieuwe trottoirs en een nieuwe rijbaan aangelegd en ook zijn de plantsoenen vernieuwd. De Leidseweg is van gevel-tot-gevel aangepakt. In een intensief participatietraject met de omwonenden is er onder andere meer groen aangebracht. Ook de ondergrond is aangepakt, er ligt nu een gescheiden rioolstelsel. Dat betekent dat het vuil water en het regenwater gescheiden zijn, met name bedoeld om de wateroverlast op te lossen. Daarnaast is er ook een drainage onder de trottoirs aangelegd om hetzelfde probleem op te lossen.

Restpunten

De weg is aangepast naar een 30km/h-zone, om de veiligheid en het wooncomfort te vergroten. Deze zone begint vanaf de kruising met de Piet Heynlaan tot aan huize Berbice. De ingrijpende werkzaamheden zijn dan zo goed als afgerond, er liggen nog wel diverse restpunten die afgehandeld moeten worden. Deze geven minimale overlast. Deze werkzaamheden zullen nog wat tijd in beslag nemen. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio