2.1 C
De Bilt

Lichaam 6 jaar lang vermiste man per toeval gevonden door brandweer in de Lek bij Schoonhoven

Schoonhoven – Afgelopen zaterdag werd een training van de brandweer op de Lek bij Schoonhoven erg realistisch toen zij het lichaam van een vermiste man en diens auto opdoken uit de Lek. Tijdens een oefening troffen duikers namelijk een zwarte Suziki Alto aan met daarin een stoffelijk overschot. Rijkswaterstaat heeft het voertuig zondag geborgen.

Man al sinds 2018 vermist

Het bleek te gaan om de 30-jarige Jeroen de Wit uit Leimuiden, die in februari 2018 al als vermist was opgegeven. Destijds bleek hij een verontrustend WhatsApp-bericht achter te hebben gelaten aan een vriendin. Hierna vertrok hij met zijn auto en werd niet meer gezien.

Gevreesd werd dat hij zichzelf wilde verdrinken en daarom werd er in het begin ook ingezet op zoektochten in nabij gelegen wateren. In de loop de jaren is de vermissing vaker onder de aandacht gebracht. Zo werd er gezocht met speciale honden op het water van de Gouwe, tussen Gouda en Alphen aan den Rijn. In die laatste plaats werd ook in het Aarkanaal gezocht. Allemaal tevergeefs.

Vindplaats in de Lek bij Schoonhoven aan de Lekdijk-Oost
Vindplaats in de Lek bij Schoonhoven aan de Lekdijk-Oost – Foto: © Google Streetview

Einde aan onzekerheid

Met de vondst afgelopen zaterdag komt voor de familie en vrienden van Jeroen een einde aan veel onzekerheid. De vondst in de Lek zegt overigens niets over exacte de tijd en plaats waar hij in het water is gereden, omdat dit gezien de sterke stroming elders gebeurt kan zijn. Het is niet meer van belang voor het onderzoek van de politie, die het onderzoek nu kan sluiten. Een misdrijf werd uitgesloten.

De moeder van Jeroen kan eindelijk afscheid nemen van haar zoon.

Denk je aan zelfdoding of maak je je zorgen om iemand?

Praten over zelfdoding helpt en kan anoniem. Chat via www.113.nl, of bel 113 (lokaal tarief). Gratis bellen kan ook op 0800-0113.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio