22.6 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Lintje voor Zoeterwouds (ex)-raadslid

Zoeterwoude Donderdag 30 juni ontving Mathieu Paardekooper tijdens de raadsvergadering op 30 juni een Koninklijke Onderscheiding. Hij kreeg deze omdat hij 12 jaar raadslid is geweest in de gemeente Zoeterwoude. Paardekooper is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

lintje uitgereikt

Burgemeester Fred van Trigt tijdens de uitreiking: “Ondanks de politieke verschillen die er zijn was jouw uitgangspunt altijd te doen wat voor Zoeterwoude goed is. Mathieu, 12 jaar raadslidmaatschap is goed voor een Koninklijke Onderscheiding. Voor jou hoeft dat niet. Jij vindt dat vrijwilligers die zich jarenlang belangeloos inzetten voor een vereniging, kerk, club of andere organisatie een lintje veel meer verdienen. Dat siert je.”

Lintje voor Mattieu. Foto: gemeente Zoeterwoude

Zoeterwouds Raadslid

Van 11 maart 2010 tot 24 maart 2022 is Paardekooper actief geweest in de gemeenteraad van Zoeterwoude. Dit deed hij als raadslid en later ook fractievoorzitter van de VVD. Daarnaast is Paardekooper actief als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementengebouw aan de Pinksterbloemlaan en hij is een van de drijvende krachten achter de organisatie van het Dorpsfeest.

Lintje voor Mattieu. Foto: gemeente Zoeterwoude

Burgemeester Fred van Trigt: “Ik ben blij met het derde deel van jouw gevleugelde uitspraak: ‘Je vraagt hem niet en je draagt hem niet. Maar gelukkig komt daar ook nog achteraan: en je weigert hem niet’. Het is niet vanzelfsprekend dat inwoners van Zoeterwoude zich (meer dan) twaalf jaar politiek inzetten voor de gemeente. Jij hebt dat wel gedaan en daar zijn wij blij mee. Je mag er trots op zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio