12.4 C
De Bilt

Lisse Duurzaam op afvalexcursie naar Meerlanden

Lisse – We hebben allemaal wel eens twijfels, misverstanden of vragen over afvalscheiding: komt al dat afval uiteindelijk op één hoop terecht? Kost het niet meer geld dan het oplevert? Is gescheiden inzamelen niet juist slechter voor het milieu? Ik betaal er toch voor! Waarom moet ik dan zelf nog afval scheiden?

Zien wat er met u afval echt gebeurt

Wilt u met eigen ogen zien wat er nu écht met uw afval gebeurt en wilt u al uw vragen over afvalverwerking beantwoord krijgen? Meld u dan aan voor deelname aan de excursie die ‘Lisse Duurzaam’ organiseert naar grondstof- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout. Datum: vrijdag 9 november. Deelname is gratis; mogelijk gemaakt door de Gemeente Lisse en Meerlanden.

Hoe meldt u zich aan?

U kunt zich aanmelden via lisseduurzaam@gmail.com of door een briefje in de bus te doen bij Veldhuyzen van Zantenpark 97 te Lisse. Vermeld uw naam en het telefoonnummer waarop wij u kunnen bereiken. Na 2 november neemt Duurzaam Lisse contact met u op. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Gezien de bezoeklocaties is het wenselijk dat u goed ter been bent. Uit oogpunt van veiligheid is de excursie niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Het programma vrijdag 9 november:

08:45 uur            Vertrek per bus uit Lisse

09.30 uur            Aankomst bij Meerlanden – Ontvangst met koffie – Presentatie

10.45 uur            Rondleiding door Milieustraat en Groene Energiefabriek – Koffie en broodje

12.00 uur            Vertrek per bus naar Regionaal Sorteercentrum Schiphol

12.20 uur            Aankomst RSC Schiphol – Rondleiding

13.30 uur            Vertrek per bus naar Lisse

Over Lisse Duurzaam

Lisse Duurzaam is een burgerinitiatief van Lissenaren. Wij willen Lisse verduurzamen door energieverbruik te verminderen.  Dit willen wij doen in coöperatievorm; met andere inwoners en ondernemers in Lisse. Bijvoorbeeld door collectief zonnepanelen in te kopen en andere projecten te ontwikkelen om Lisse te verduurzamen. Wij hebben geen winstoogmerk. Lisse Duurzaam is er voor particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen etc. Kortom: voor iedereen binnen Lisse die duurzame energie een warm hart toedraagt en stappen wil maken op dit gebied.

Filmpje van Meerlanden

Website van Lisse Duurzaam www.lisseduurzaam.nl

Website van Meerlanden www.meerlanden.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio