9.5 C
De Bilt

Gemeente Lisse en Lisse Duurzaam organiseren voorlichtingsavond: wat maakt uw woning duurzaam en comfortabel?

Bewoners van de Vrouwenpolder krijgen de kans om gratis en vrijblijvend antwoord te krijgen op al hun duurzaamheidsvragen. Welke maatregelen zijn relevant voor mijn type woning? Welke investeringen betalen zich het snelst terug? Welke ingrepen verbeteren mijn wooncomfort? Wie er helemaal in wil duiken, kan zich aanmelden voor een vierdelige reeks WoonGesprekken.

Gemeente Lisse en Lisse Duurzaam nodigen bewoners van de Vrouwenpolder uit voor een voorlichtingsavond in het Poelhuis, op 21 september van 19.00 tot 21.30 uur.

Lisse duurzaam

Bewoners van de H.R. Holstlaan, Hannie Schaftlaan, Marga Klompélaan, Aletta Jacobstraat en Fien de la Mardreef krijgen deze avond informatie en advies over de meest noodzakelijke én rendabele ingrepen aan de 93 woningen van hetzelfde type die de wijk rijk is. De tips zijn dus voor alle genodigden toepasbaar. Duurzaam Bouwloket geeft een presentatie die gebaseerd is op een inventarisatie van twee huizen in dezelfde buurt.

Ondersteuning van gemeente en Provincie

Wethouder duurzaamheid Jeffrey van Haaster zal voor de pauze aanwezig zijn en het gemeentebeleid rondom de verduurzaming van woningen nader toelichten. Welke ondersteuning biedt de gemeente aan bewoners die aan de slag willen met het verduurzamen van hun eigen huis?

Eén van die vormen van ondersteuning bestaat uit de mogelijkheid om deel te nemen aan een gratis reeks van vier huiskamergesprekken. Onder begeleiding van de Stichting KlimaatGesprekken en een regionale energiecoach gaan bewoners gezamenlijk aan de slag met hun verduurzamingsplannen. Ervaring leert dat verduurzaming zo niet alleen gemakkelijker maar ook veel leuker wordt. Tijdens de informatieavond kunt u zich aanmelden voor dit vervolgproject.

Wanneer en waar: 21 september, aanvang 19:00 (inloop), van 19:30 tot 21:30 uur in het Poelhuis.

Initiatiefnemers: Provincie Zuid Holland, Gemeenten HLT, Stichting KlimaatGesprekken, stichting Bollenstreek Duurzaam en Lisse Duurzaam en een aantal enthousiaste inwoners van de wijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio