2.8 C
De Bilt

Lisse geeft energiebon aan mensen met een laag inkomen 

De gemeente Lisse geeft een energiebon van € 175,- aan alle inwoners met een laag inkomen. Hiermee kunnen zij energiebesparende producten kopen zoals tochtstrips, radiatorfolie of ledlampen. Ook kunnen zij de bon gebruiken voor een energiezuinig apparaat als een koelkast of wasmachine met energielabel A, B of C. De energiebon is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 150% van het wettelijk sociaal minimum. De bon kan tot eind april aangevraagd worden via www.allemaal-duurzaam.nl.  

De gemeente heeft geld gekregen van de Rijksoverheid om mensen met een laag inkomen te helpen. Wethouder Jolanda Langeveld: ‘We proberen zoveel mogelijk inwoners te bereiken. We hopen op veel aanvragen, want het investeren van deze € 175 in energiebesparende maatregelen gaat zeker helpen bij het besparen in de portemonnee.’

Subsidie om te isoleren 

Alle inwoners hebben een brief gekregen over de energiebon. Daarnaast worden zij gewezen op andere financiële regelingen die zij kunnen gebruiken om hun huis te isoleren. Zo kan iedereen 15% of 30% subsidie krijgen bij de Rijksoverheid voor bijvoorbeeld vloer- of dakisolatie of een warmtepomp. 

Lenen om te isoleren 

Ook zijn er verschillende leningen om te isoleren. Mensen besparen direct op de energierekening en van het geld dat zij overhouden kunnen zij de lening aflossen. Het Nationaal Warmtefonds heeft een lening tegen 0% rente speciaal voor huishoudens met een inkomen tot € 60.000 bruto. Ook de gemeente biedt een duurzaamheidslening aan. Deze is voor alle inkomens en de rente is 1,7%.    

Informatie over energiebon

Informatie over de energiebon, subsidies en leningen staat op www.allemaal-duurzaam.nl. Hier kunt u de energiebon ook aanvragen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio