15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Gemeente Lisse op zoek naar kinderburgemeester

Vorige week ging op 15 mei de campagne van start op de zeven basisscholen in Lisse die deelnemen aan het scholenproject kinderburgemeester. In het voortraject werd in het gemeentehuis door raadsleden een rondleiding verzorgd voor de kinderen van groep 7.

Gastlessen

Een week eerder vonden in overleg met de scholen gastlessen plaats. Zes raadsleden bezochten de scholen om meer te vertellen over de raad, de rol van de burgemeester en het project kinderburgemeester. De kinderen van groep 7 reageerden enthousiast op de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen als kinderburgemeester. Dat gebeurt voor de eerste keer en ook nog eens in een bijzonder jaar, waarin Lisse herdenkt 825 jaar te bestaan.

Campagne kinderburgemeester van Lisse

De campagne en interne verkiezing op de scholen moeten leiden tot de voordracht van één kandidaat per school. De kandidaten kunnen tot 8 juni een brief of filmpje naar de gemeente Lisse sturen waarin ze aangeven waarop zij kinderburgemeester van de gemeente zouden willen worden. Een selectiecommissie, bestaande uit twee raadsleden en de burgemeester, bekijken alle inzendingen en nodigen op basis daarvan één of meerder kandidaten uit voor een gesprek op dinsdag 20 juni. De gespreksronde vindt plaats na schooltijd.

Op 29 juni zal de eerste kinderburgemeester van Lisse door de raad worden benoemd. Dat gebeurt aan het begin van de raadsvergadering. De kinderburgemeester start met zijn werkzaamheden in het nieuwe schooljaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio