10.6 C
De Bilt

Lokale kunstenaars exposeren in bestuurscentrum Voorhout

Teylingen – De gemeente Teylingen wil lokale kunstenaars een plaats bieden waar ze hun werken kunnen exposeren. Het bestuurscentrum in Voorhout is een openbaar gebouw dat een geschikte ruimte hiervoor heeft. Daarom start de gemeente ‘Kunst in Teylingen’. Kunstenaars kunnen hun werken tentoonstellen in de hal van het bestuurscentrum in Voorhout. De organisatie wordt gedaan door een expositiecommissie.

Donderdag 31 januari om 19.30 uur wordt de eerste expositie geopend door wethouder Arno van Kempen. Dit is de expositie van kunstenaar Machtelt IJdo.

Expositiecommissie

Zowel professionele of vrijetijds-kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een expositie. Vervolgens kiest de expositiecommissie uit de aanmeldingen welke kunstenaar zijn of haar werken kan exposeren. De expositiecommissie bestaat uit de lokale kunstenaars Mark de Jong, Jolande Verdegaal en Loes Hogervorst. De commissie wordt ondersteund door de griffie van de gemeente Teylingen.

Opening expositie Machtelt IJdo

Donderdag 31 januari om 19.30 uur opent wethouder Arno van Kempen de expositie van kunstenaar Machtelt IJdo. Machtelt IJdo is een beeldend kunstenaar die woont en werkt in Voorhout. Haar werk is impressionistisch en sfeervol. Zij is vooral geïnspireerd door de eenvoud en de schoonheid van de alledaagse dingen om haar heen: een paar appels op een schaal, paarden in de sneeuw, een bootje in de mist of een kind dat leest. Immers, als je goed om je heen kijkt, is er al zoveel moois te zien. De diverse materialen, zoals houtskool, olieverf en pastel, waarin zij deze taferelen vastlegt, benadrukken het eigen karakter van de onderwerpen. Kijk voor meer informatie over Machtelt op www.teylingen.nl/kunst.

Kunstenaars gezocht voor volgende expositie

De expositiecommissie zoekt meerdere kunstenaars voor de volgende expositie. Dit is een groepsexpositie met als thema ‘bloemen’. In het voorjaar ademt Teylingen bloemen. Vooruitlopend op het jaarlijkse Bloemencorso wordt op 28 maart de groepstentoonstelling ‘Bloemen’ geopend. Deze expositie loopt tot 30 juni.

Aanmelden voor deze expositie kan tot en met 2 maart 2019. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich aanmelden via www.teylingen.nl/kunst.

Zet uw kunst in de picture!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio