13.9 C
De Bilt

Meer dan 1.000 ideeën voor De Toekomst van Katwijk

Katwijk – In wat voor Katwijk wilt u leven?” Met deze vraag gingen medewerkers van de gemeente de afgelopen weken de straat op. Zij zijn in gesprek gegaan met inwoners over hun ideeën voor sociaal maatschappelijke onderwerpen, zoals armoede, sport, cultuur, onderwijs en gezondheid. Tijdens de actieweek zijn ruim 1.000 ideeën verzameld. Meer plekken voor ontmoeting tussen jong en oud in wijken, een beter aanbod van activiteiten voor jongeren die aansluiten op hun behoeften, meer inzet om eenzaamheid te bestrijden en meer diversiteit in het schoolaanbod, zijn een kleine greep uit de onderwerpen waar de komende jaren meer tijd en energie ingestoken moet worden, volgens inwoners.

 

Actieweek

In de week van 15 t/m 23 juni zijn samen met onder andere de bibliotheek, Welzijnskwartier, Scum, de Zuintuigenfabriek en Centrum voor Jeugd en Gezin verschillende activiteiten georganiseerd. Zo waren er gesprekken met inwoners op pop-up koffieterrassen, bij het festival Moods in the Woods, tijdens koopavonden en op de markt.

Meet up #1

Op 28 juni gingen zo’n 25 inwoners  aan de slag tijdens de eerste meet-up in Brownies en Downies. Tijdens deze avond gingen bewoners aan de slag met hun eigen en eerder tijdens de actieweek opgehaalde ideeën. In kleine groepjes is besproken welke ideeën zij het belangrijkste vinden. In een tweede ronde werden de eerste oplossingen bedacht. Een videoverslag van deze inspirerende avond staat op detoekomstvankatwijk.nl

Hoe nu verder?

De eerste stap is gezet, maar er moet nog aardig wat gebeuren voor de eerste maatschappelijke agenda voor de toekomst van Katwijk echt klaar is. Op 12 juli organiseert de gemeente de tweede meet-up in het Katwijks museum. Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals van organisaties die in opdracht van de gemeente werken aan sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Op 13 september in een derde meet-up worden de opbrengsten van de actieweek en de eerdere bijeenkomsten samengebracht en besproken met de gemeenteraad. Dit alles in voorbereiding op de eerste maatschappelijke agenda voor de toekomst van Katwijk. Deze zal aan het eind van het jaar ter besluitvorming aan de gemeenteraad worden aangeboden.

Wat is De Toekomst van Katwijk?

Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving. Dat is een opdracht voor ons allemaal. De komende maanden zetten inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente samen hun ideeën op de agenda voor de komende jaren. Deze agenda bepaalt in welke activiteiten we geld en energie steken om de samenleving in Katwijk nog sterker te maken. Dat betekent iets voor iedere inwoner van Katwijk. Daarom is het zo belangrijk dat ook u ook meedenkt en meedoet.

Meer weten?

Wilt u ook uw idee delen? En weten wat er nog meer op het programma staat voor de Toekomst van Katwijk? Ga naar www.detoekomstvankatwijk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio