-2 C
De Bilt

Nog meer schaakplezier in Teylingen, Voorhout ook klaar voor Urban Chess!

Voorhout – Burgemeester Carla Breuer opent op woensdag 28 september om 15.00 uur samen met Viteylingen, Jeugdschaakvereniging De Vrijpionen en auteur Joyce van der Meijden twee schaaktafels in Park Molentocht in Voorhout. Vanaf die dag kan iedereen uit de buurt komen schaken -of dammen- in de buitenlucht. Neem zelf schaakstukken –of damstenen- mee en spelen maar.

Schaken in de buitenlucht

Het idee voor een schaaktafel ontstond door een fervent schaker uit Warmond. Deze inwoner, René Bignell, stuurde een tweet van Urban Chess promotor Jesús Medina Molina door aan burgemeester Carla Breuer. Door deze actie zijn er in 2021 twee tafels geplaatst in Park Rusthoff in Sassenheim.

Park Molentocht

Voor het plaatsen van deze twee tafels in Voorhout heeft de gemeente Teylingen, samenwerking gezocht met andere partijen die schaken en het uitoefenen van een (denk)sport hoog in het vaandel hebben. Zo kwam de samenwerking tot stand tussen de Jeugdschaakvereniging De Vrijpionen uit Voorhout en Viteylingen, een partnernetwerk om gezondheid te bevorderen.

Simon de Schaker

Is schaken alleen voor bollebozen? Echt niet! Joyce van der Meijden, onder andere kinderboekenschrijfster, schreef drie delen over Simon de Schaker. Simon wil schaakgrootmeester worden! Het idee om een serie jeugdboeken te schrijven met een hoofdrol voor de schaaksport kreeg ze door haar kinderen die met veel plezier schaken. Tijdens de opening is er een stand aanwezig van boekhandel Wagner waar de boeken kunnen worden aangeschaft die Joyce met plezier zal signeren.

Iedereen kan er terecht

Iedereen die wil kan vanaf woensdag 28 september in het park voor een potje schaken of dammen, want voor dammen is het bord ook geschikt. Met eigen stukken en of stenen onder je arm naar het park. Heb je al een tegenstander op het oog dan kom je samen. Wil je je laten uitdagen door een persoon die ook op zoek is naar een tegenstander? Kom dan alleen en wie weet tref je elkaar aan de tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio