20 C
De Bilt

Meet Greet Experience: vmbo’ers op zoek naar een beroep dat bij ze past

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water (Jeugd & Onderwijs) geeft op dinsdag 13 februari rond 8.30 uur het startsein voor de Meet Greet Experience (MGE) bij Intratuin, Heereweg 350 in Lisse. MGE is onderdeel van de loopbaanoriëntatie van tweedejaarsleerlingen in het vmbo. De wethouder zal de vmbo’ers kort toespreken.

Keuzes

Het evenement is bedoeld om jongeren kennis te laten maken met het bedrijfsleven en het mbo en hen verder op weg te helpen met het maken van keuzes voor hun toekomst. MGE brengt ruim duizend (in groepen, niet allen tegelijk) vmbo’ers op de been die zich aan het voorbereiden zijn op een vervolgopleiding. Tijdens de MGE gaan ze in gesprek met beroepsbeoefenaren en mbo-opleiders. Bij de MGE zijn 85 bedrijven en 7 mbo’s uit de regio en daarbuiten vertegenwoordigd.

Meet Greet Experience

“We hebben het over kinderen van 13, 14 jaar. Best jong nog om zulke belangrijke keuzes te maken die bepalend zijn voor hun toekomst. Zij kunnen daar best een steuntje bij gebruiken. Dit evenement helpt hen hopelijk op weg. Misschien slaat de vonk wel over tijdens de Meet Greet Experience en komen ze aan de weet welke richting voor hen de juiste is”, zegt Yvette Vonk van het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep.

Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord

Behalve haar school doen ook Haarlemmermeer Lyceum, Praktijkschool de Linie, de Fioretti Colleges van Hillegom en Lisse, KSH College, Kaj Munk en Hoofdvaart College mee aan de Meet Greet Experience. Kortom alle scholen van het voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer en het noorden van de Bollenstreek.

Op dinsdag 19 maart is de meeloopdag, oftewel de Experience. Deze dag vloeit dus voort uit het evenement van dinsdag 13 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio