10 C
De Bilt

Milieuparken samen schoon houden

Katwijk – Milieuparken zullen nog meer belast worden dan in de rest van het jaar. De gemeente Katwijk doet er alles aan om de parken bereikbaar te houden. De inzamelaar rijdt extra, er rijden extra auto’s van de gemeente om snel verstoppingen te verhelpen. En, sinds dit jaar, helpen inwoners ons om snel te signaleren waar problemen zijn en lossen dat in sommige gevallen zelfs zelf op!

De gemeente Katwijk is trots op deze inwoners. Want met elkaar houden we zo de omgeving schoon. Maar u kunt ook iets doen! In verreweg de meeste gevallen zijn de containers niet vol maar verstopt. En dat komt omdat er te grote dozen of zakken in de container gegooid worden.

Door de verstopping lijkt het of de containers vol is en helaas zetten veel mensen dan hun spullen naast de container. Begrijpelijk, maar zeker niet de bedoeling. Want de spullen die naast de containers worden gezet, komen al gauw in de wijk terecht. En dat zorgt weer voor extra kosten om dit op te ruimen. En wat dacht u van het extra risico zo aan het einde van het jaar. Als er veel papier naast de bakken staat, is er een risico dat dit in de brand gestoken wordt. Met alle risico’s van dien.

Neem plastic/papier weer mee naar huis

Daarom roepen wij u dringend op om plastic of papier weer mee naar huis te nemen als de containers vol lijken. Via uw telefoon of computer kunt u een melding maken (fixi.nl/katwijk) en de gemeente lost dit dan zo snel als mogelijk op. Zo helpt u, net als die ruim 40 ambassadeurs, mee aan het schoon en veilig houden van uw omgeving. In december worden er normaal al meer pakketten besteld dan normaal. Maar nu ook de winkels moesten sluiten, verwachten we dat er nog meer karton naar de containers gebracht gaat worden.

U kunt meehelpen om verstoppingen te voorkomen. Voor de papiercontainer: maak uw karton klein voor u het in de containers gooit. Check of het goed in de container is gevallen en druk het naar beneden als dit niet zo is. Voor de pmd-container: gooi niet te grote zakken in de klep (maximaal 60 liter). Uw buurtgenoten zijn u dankbaar want zo kunnen we allemaal ons papier en plastic kwijt in de containers.

Hou de milieuparken schoon

Zoals gezegd: we zijn trots op de inwoners die ons helpen met de milieuparken. Daarom krijgen zij allemaal een kleine attentie om ons dankjewel kracht bij te zetten. Wilt u ook helpen om de milieuparken toegankelijk te houden? Stuur dan een e-mail met uw mobiele nummer naar andersinzamelen@katwijk.nl. Wij voegen u dan toe aan de appgroep waar u melding kunt maken van volle of verstopte containers. En als dat wilt, kunt u een sleutel krijgen waarmee u zelf verstoppingen kunt verhelpen. Samen houden wij de buurt schoon!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio