20 C
De Bilt

Minicontainer gft-e in zomer wekelijks geleegd in Katwijk

In de maanden juni, juli en augustus leegt de gemeente Katwijk de minicontainers voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft-e) elke week. De warmere temperaturen in de zomer zorgen vaak voor onaangename geuren uit deze minicontainers. Gft-e composteert namelijk sneller in een warme container.

Wethouder Emile Soetendal: “Een veel gehoorde wens van inwoners is het wekelijks ophalen van de groene container in de warme maanden. En dat doen we dan ook. Gft-e scheiden is heel belangrijk. Ruim één derde van ons restafval bestaat namelijk nog uit gft-e. En dat is zonde, want van gft-e maken we compost en biogas.”

Legen minicontainer gft-e

In de extra week zet u uw minicontainer voor gft-e op de aanbiedplaats, de dag nadat de container voor restafval is geleegd. Dus als op maandag uw minicontainer voor restafval is geleegd, zet u op dinsdag uw minicontainer voor gft-e op de aanbiedplaats aan de weg. In de Afvalwijzer staan de extra inzameldagen ook vermeld. Download de Afvalwijzer app in de Google Play Store of App Store.

Tips om nare geur te voorkomen

  • Leg een dunne krant op de bodem van uw gft-e mini container. Zo blijft het gft-e bij het legen niet aan de bodem plakken.
  • Zet uw container waar mogelijk in de schaduw.
  • Laat de deksel iets openstaan door bijvoorbeeld een blokje hout tussen de deksel te plaatsen.
  • Leg een paar takken klimop of lavendel in de minicontainer. Dit is namelijk giftig voor maden. Lavendel ruikt natuurlijk lekker, dus de container ruikt gelijk wat frisser.

Barbecue

Het mooie weer zorgt er ook voor dat de barbecue vaker wordt aangestoken. De afgekoelde as en overgebleven kolen van de barbecue horen in de minicontainer voor restafval. Voor de gezondheid van de medewerkers die het afval inzamelen vragen wij u om de as in een vuilniszak te doen. Losse as stuift namelijk uit de vuilniswagen bij het legen van de containers. Dit geldt niet alleen voor as van de barbecue maar voor alle losse stof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio