7.7 C
De Bilt

Moestuin en Bostuin in de Edelstenenbuurt

De Edelstenenbuurt legt moestuinen en bostuin aan in Alphen aan de Rijn. Het is zover, na een jaar bouwen en 800 vrijwilligersuren verder, is Stadstuin de Schittering klaar. Bewoners en vrijwilligers klaarde de klus. In de eerste week van januari, in de kou, hebben 25 vrijwilligers 10 kuub compost en 16 kuub snippers verdeeld over het veld.

Moestuin en Bostuin

Zijn er 2 vrijwilligers aangetrokken om de Moestuin en Bostuin gestalte te gaan geven in 2024. De eerste bollen en zaden zijn al gepland en worden de moestuinbakken voorbereid op het groei seizoen. Nu de bouw klaar is is er ook ruimte om kennis op te doen. Zaterdag 20-1-2024 zullen de vrijwilligers aan schuiven aan een workshop onderleiding van Estefhany Yeung die tot de vrijwilligersgroep is toe getreden en de moestuin voor haar rekening neemt. 27-1-2024 volgt er een workshop snoeien van bomen en struiken onder leiding van Carla Glorie.

thumbnail?id=10UDYT4N
tuin van boven af. Foto: Stichting help anders

Net voor het seizoen om te gaan planten,  kunnen we het wat rustiger aan doen. In iedergeval kijken we met veel trots terug op een geslaagde bouw met als hoogtepunt de opening op 14 oktober 2023 door onze Burgemeester Spies en Thomas Berge. Veel bewoners komen nu vragen , en nu,?  we gaan groenten kweken, aardbeien, marokkaanse mint, en nog veel meer.

De bedoeling is dat bewoners uit de edelstenenbuurt komen plukken, als het rijp is, maar wel iets over laten voor een ander. Dit jaar is de tuin uitgebreid met wat oudere bomen die dit jaar zeker vruchten zal gaan dragen. Onze meester timmerman Jan de Lange gaat nog bezig met een insektenhotel. Ook de vijver wordt na de vorst weer zomer klaar gemaakt. 

Een klusje moet nog gedaan worden en dat is een tegelpad aanleggen, maar dat gebeurt na de vorst. In de winter maakt Semmy Sassen, als bostuinbeheerder, gebruik om alle gereedschappen, zoals onze grasmaaier een servicebeurt te laten geven. Wij hebben de steun van de Gemeente en willen niets liever dat bewoners uit de stoel komen en mee helpen. Vrijwilliger worden?, zin in een wekelijks verzetje? Meld je aan op zaterdag aan de briljantstraat 64A.

Binnenkort worden er 4 nieuwe minibibliotheken geplaatst, na de vorst, daarna wordt er op de stichting een heus internet cafe geopend , waar vrijwilligers kennis kunnen opdoen op het internet.

Stichting Help Anders stuurt de groep aan en we zullen trots zijn als straks de eerste krokussen het licht weer zien en ons begeleiden naar een nieuw seizioen van plezier, groeien  en plukken.

 

Heeft uw vragen en of leuke ideeen, mail aan info@helpanders.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio