6.4 C
De Bilt

Natuurlijke zwemplekken weer netjes in Kaag en Braassem

Kaag en Braassem, – Komende 1,5 week (tot en met 20 mei) wordt hard gewerkt om de natuurlijke zwemplekken in de gemeente Kaag en Braassem weer netjes te maken voor openstelling. Dit betekent onder andere dat het zand wordt aangevuld.

Natuurlijke zwemplekken

Wethouder Yvonne Peters: “We vinden het als gemeente belangrijk dat de natuurlijke zwemplekken netjes zijn. We willen onze inwoners vooral in deze moeilijke tijd graag een mooie plek bieden waar zij, met inachtneming van de maatregelen rondom corona, ontspanning kunnen vinden.”

Werkzaamheden later opgestart

De werkzaamheden starten iets later dan men gewend zal zijn. Door de coronacrisis was tot voor kort nog niet duidelijk of er van deze zwemplekken gebruik kon worden gemaakt. De werkzaamheden waren daarom ook nog niet opgestart.

Geldende maatregelen

Met inachtneming van de geldende maatregelen rondom corona kunnen mensen binnenkort weer gebruik maken van de natuurlijke zwemplekken in de gemeente. Dit betekent onder andere dat de drukke plekken vermeden dienen te worden en onderling 1,5 meter afstand moet worden gehouden. Hierbij is het eigen gezin uitgezonderd en kinderen tot en met 12 jaar.

Eigen verantwoordelijkheid nemen

Er wordt met klem verzocht deze maatregelen op te volgen, zodat er met elkaar voor gezorgd wordt dat ook de voorgestelde versoepeling voor de komende periode gerealiseerd kan worden. Dit hebben bezoekers met elkaar in de hand. “Wordt een zwemplek druk? Neem dan uw eigen verantwoordelijkheid en kom een andere keer terug”, zo roept de gemeente op.

Behoefte is begrijpelijk

Het gemeentebestuur snapt heel goed dat haar inwoners behoefte hebben aan buitenlucht, beweging, ontspanning en weer wat contact met dorpsgenoten, ook al is dat op gepaste afstand. Juist in deze tijd. Daarom ervoor gezorgd dat alle natuurlijke zwemplekken weer netjes zijn. Iedereen dient hier met elkaar op een verantwoorde manier mee omgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio