-2.1 C
De Bilt

Nieuwe bomen voor de Voerman

Lisse – Op vrijdag 2 april heeft wethouder Kees van der Zwet samen met de heer Van Dijk, een bewoner van de Voerman, een boom geplant. Het planten van deze boom maakt onderdeel uit van het project ‘Vervangen bomen Voerman’.

De voerman

In het deel van de Voerman tussen huisnummers 1 en 64, stonden watercipressen (Metasequioa glytostroboides). Deze bomen hebben ondiepe wortels en daarmee veroorzaakten zij schade aan het riool en kwamen de stoeptegels omhoog. Daarom vervangt de gemeente de bomen. Gemeente Lisse heeft een vervangingsplan voorgelegd aan de direct aanwonenden. Met hun reacties is het plan afgemaakt en in uitvoering gebracht. De afgelopen weken is er hard gewerkt om het werk nog in het plantseizoen af te ronden.

Aangeplant

Deze week zijn door de medewerkers van de buitendienst van de gemeente de bomen aangeplant. De bomen zijn aangeplant in verhoogde bakken. Hiermee staan de bomen gelijk op de goede hoogte voor een in de toekomst geplande ophoging van de wijk. De verhoogde bakken worden in een later stadium verder aangeplant. Hiermee is de straat niet alleen voorzien van nieuwe bomen, maar krijgt de straat ook een groenere uitstraling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio