14.7 C
De Bilt

Nieuwe stap voor Tiny House-woningen

Het college van B&W in Lisse heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van Tiny Houses in de Bloemenbuurt. Ze hebben het ontwerpbestemmingsplan vastgesteld, waarop iedereen die dat wil een reactie mag geven. De kleine woningen komen op het binnenterrein tussen de Geraniumstraat, Narcissenstraat, Broekweg en de Gasstraat.

Inwoners kunnen reageren op het plan Tiny Houses

Met het collegebesluit is het bouwen van de Tiny Houses een stap dichterbij. Vanaf 26 april tot en met 6 juni kunnen inwoners reageren op het plan via zogenaamde zienswijzen. Hierna is de volgende stap het werven en selecteren van de Tiny Houses-bewoners.

Duurzame en bij voorkeur zelfvoorzienende woonvorm

Tiny houses zijn duurzame, kleine woningen die bij voorkeur zelfvoorzienend zijn. Ofwel: niet op gas en mogelijk zelfs niet op elektriciteit zijn aangesloten. Uit gesprekken met inwoners van Lisse blijkt er grote interesse te bestaan voor deze nieuwe woonvorm.

Sinds deze gesprekken is de gemeente aan de slag gegaan om te kijken hoe deze duurzame woonvorm ergens in het dorp kan worden waargemaakt. Binnen het plan geeft de gemeente ruimte aan 8 Tiny Houses. De huisjes worden maximaal 5 meter hoog en mogen maximaal 32m2 groot worden.

Goede balans woningmarkt

De komst van Tiny Houses in Lisse draagt bij aan een goed evenwicht in de typen woningen in het dorp. Dat betekent tegemoet komen aan de behoefte aan huur én koop. Voor zowel jonge als oudere inwoners. De gemeente kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Deze zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen. Waar mogelijk wil de gemeente woningen aanbieden aan inwoners uit Lisse.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio