7 C
De Bilt

Nieuwe station Boskoop Snijdelwijk vanaf 10 december in route

Alphen aan den Rijn – Reizigers uit de omliggende Snijdelwijk kunnen vanaf zondag 10 december vier keer per uur dicht bij huis op de trein stappen van R-Net. Ook multifunctioneel centrum de Plataan en het Zwarte Pad-gebied worden goed bereikbaar met het openbaar vervoer van het nieuwe station.

Samenwerking voor nieuwe station

De eerste spitsreizigers worden op maandagochtend 11 december feestelijk ontvangen op het nieuwe station. Dan vindt ook de officiële opening plaats in aanwezigheid van omwonenden. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het nieuwe station en het stationsplein. ProRail realiseerde het nieuwe station in R-net stijl in opdracht van de provincie Zuid-Holland. De gemeente Alphen aan den Rijn en ProRail hebben samen het stationsplein ingericht.

Aantrekkelijk stationsplein

Op het stationsplein is een grote fietsenstalling gerealiseerd, met overdekte fietsenrekken, fietskluizen en bromfietsplekken. Hier is ruimte voor tweehonderd fietsen. Daarnaast zijn extra parkeerplaatsen gerealiseerd en een Kiss & Ride strook. ProRail is nog tot half januari bezig met de afrondende werkzaamheden aan het station.

Verbeteren bereikbaarheid regio

Het station Boskoop Snijdelwijk maakt onderdeel uit van de kwaliteitsverbetering van de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De provincie Zuid-Holland wil hiermee, in samenwerking met ProRail, NS en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Waddinxveen de bereikbaarheid van de regio verbeteren. Andere belangrijke stappen waren de introductie van de R-net treinen in december 2016 en de frequentieverhoging van twee naar vier treinen per uur per richting afgelopen september. In het voorjaar volgt de opening van het tweede nieuwe station op de lijn, Waddinxveen Triangel.
Bron: gemeente Alphen aan den Rijn
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio