23.8 C
De Bilt

Nieuwe verkeerssituatie rond het Aarplein in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn – In de afgelopen maanden is over Aarplein-West in Alphen aan den Rijn een nieuwe weg aangelegd. Vanaf zondag 6 januari 13.00 uur wordt dit de hoofdroute over het Aarplein. Dat geldt voor al het verkeer, ook de busdiensten van Arriva. Op maandag 7 januari start bouwbedrijf Thunnissen met de bouw van woningen op Aarplein-Oost. Het parkeerterrein Aarplein-Oost vervalt dan grotendeels.

Parkeren

Langs de Thorbeckestraat, tussen de Ortolaanstraat en de Bloemhofstraat, zijn inmiddels ter compensatie twee tijdelijke parkeerterreinen gerealiseerd (De Vest en Leeuwerik). Deze blijven bestaan, totdat de nieuwe parkeergarage in 2020 in gebruik is genomen. Ook is het parkeerdek op de Aarhof weer open. Bij de ingang van de Aarhof blijft een verkleind parkeerterrein (Aarplein-West) over.

Bebouwing Aarplein

Op Aarplein-Oost worden in de eerste fase 43 woningen gerealiseerd. De bouw van deze woningen duurt ongeveer een jaar. De bouw van de resterende 62 woningen volgt wanneer het cBA-gebouw (bibliotheek, archief, parkeergarage) in 2020 gereed is.

Thorbeckestraat-Oost

In januari 2019 wordt ook gestart met het doortrekken van de Thorbeckestraat naar de Oranje Nassausingel. Onderdeel van de werkzaamheden is de aanleg van een rotonde op de kruising van de Lijsterlaan/Bloemhofstraat met de Thorbeckestraat. In alle fasen van het werk, zal voor doorgang van het verkeer worden gezorgd. Bij de inrichting van de nieuwe Thorbeckestraat worden ook nieuwe bomen aangeplant, net zoals in de omgeving van het Thorbeckeplein is gedaan. De verwachting is dat de werkzaamheden rond de zomer van 2019 zijn afgerond. Vanaf dat moment heeft het gebied Stadshart Lage Zijde een nieuwe entree gekregen via de Oranje Nassausingel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio