15.6 C
De Bilt

Nieuwe vrijwilligers voor activiteiten op DagActief in Leiderdorp

Leiderdorp – Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Sterker nog: een maatschappij zonder vrijwilligers is eigenlijk niet meer voor te stellen. Waar mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander ontstaan vaak mooie contacten en bijzondere verhalen. Zo ook op de ontmoetingsplek DagActief van Incluzio Leiderdorp waar vrijwilligers voor activiteiten dagelijks actief zijn.

DagActief is een ontmoetingsplek waar kwetsbare senioren dagelijks tussen 9.30 en 15.30 uur terecht kunnen voor en meedoen aan verschillende activiteiten. Hiermee wordt hun partner en eventuele andere mantelzorgers ontzien. “Het is fijn dat onze vrijwilligers een rol kunnen spelen bij DagActief”, zegt Floor van Egmond, seniorencoach bij Incluzio Leiderdorp. “Zij maken echt het verschil.”

Uitbreiding

Met iedere vrijwilliger wordt bekeken welke plek het beste past om als vrijwilliger aan de slag te gaan. “Bij DagActief ondersteunen de vrijwilligers de activiteitenbegeleider”, verduidelijkt Van Egmond. “Bijvoorbeeld met een wandeling, samen de krant lezen of een gezellig praatje.” En er zijn steeds meer vrijwilligers nodig voor DagActief: “We krijgen steeds meer aanmeldingen voor DagActief en we proberen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden DagActief te bezoeken. Dat betekent ook dat we hard op zoek zijn naar nieuwe vrijwilligers die hier een handje willen helpen.”

Waardering

Iedereen die zich als vrijwilliger wil inzetten, kan zich aanmelden bij Incluzio Leiderdorp. “Samen bespreken we bijvoorbeeld hoeveel uur iemand zich als vrijwilliger wil inzetten en op welke dag. Het is voor de bezoekers van DagActief fijn dat de vrijwilligers komen en andersom genieten vrijwilligers van hoe zij iets voor een ander hebben kunnen doen. Incluzio waardeert de inzet van de vrijwilligers enorm.” De vrijwilligers kunnen ook rekenen op extra’s, zoals de mogelijkheid om trainingen of cursussen te volgen. “Vrijwilligers krijgen een contract en ontvangen de interne nieuwsbrieven. Kortom: ze horen er helemaal bij”, benadrukt Van Egmond.

Ook vrijwilliger worden?

Vrijwilligers kunnen zich tijdens verschillende activiteiten en op diverse plekken van Incluzio Leiderdorp inzetten. Ook vrijwilliger worden? Meer informatie is te vinden op www.incluzioleiderdorp.nl/vrijwilligers. Voor vragen kan contact worden opgenomen met seniorencoach Floor van Egmond via fvegmond@incluzio.nl of bel 06 – 83 26 69 84. Een compleet overzicht van de vrijwilligersvacatures is te vinden op www.vrijwilligerswerkleiderdorp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio