8.5 C
De Bilt

Nog geen energietoeslag ontvangen in Katwijk? Sinds 1 januari is de toeslag van 2023 alsnog aan te vragen

Katwijk – Is uw inkomen lager dan 150% van het sociaal minimum? Dan heeft u misschien recht op de energietoeslag van € 800. Op katwijk.nl/energietoeslag ziet u of u nu in aanmerking komt. U start hier ook uw aanvraag.

Energietoeslag in Katwijk

Een groot deel van de personen die de Energietoeslag 2022 toegekend heeft gekregen heeft voor de kerst de Energietoeslag van 2023 uitbetaald gekregen. Er zijn ook mensen waarbij er geen automatische toekenning gedaan kon worden. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

Deze mensen zijn per brief op de hoogte gebracht van dit besluit. In sommige gevallen kunnen zij nu alsnog de energietoeslag van 2023 aanvragen. Er zijn ook inwoners die eerder geen recht op de energietoeslag hadden, maar nu mogelijk wel. Ook zij kunnen hun aanvraag nu, net als de anderen, doen tot en met 30 juni 2024.

Wethouder Gerard Mostert

“Het kan zijn dat iemand een andere baan heeft gekregen of dat het inkomen hard achteruit is gegaan in 2023.”, geeft wethouder Gerard Mostert aan. “Deze groep mensen was nog niet eerder bij de gemeente bekend. Daarom kunnen zij nu wel een aanvraag doen voor de energietoeslag.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio