9.6 C
De Bilt

Nominatie Energy Award voor gemeente Leiderdorp

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat reikt naast de jaarlijkse Energy Award voor bedrijven in januari 2022 ook weer een Energy Award uit voor gemeenten. Vanwege de hoge score (90 %) van bedrijven in Leiderdorp die op basis van de Wet milieubeheer een rapportage hebben ingediend in het kader van de Informatieplicht energiebesparing, staat de gemeente Leiderdorp bovenaan de lijst van genomineerde gemeenten voor de Energy Award. De Transitievisie Warmte is hierbij ook beoordeeld. Deze visie is in november 2021 vastgesteld door de raad en geeft aan hoe gemeente Leiderdorp werkt aan een aardgasvrije toekomst.

Alles draait om samenwerking

Wethouder Rik van Woudenberg: “De jaren lange samenwerking, inspraak en participatie met inwoners, energie ambassadeurs, zon op Leiderdorp en ondernemers over energie, klimaat, duurzaamheid en warmte heeft geleid tot deze nominatie. Dit hebben we gedaan in 2021 en blijven we ook de komende jaren zeker doen!”

Om in aanmerking te komen voor de award dient gemeente Leiderdorp zich te onderscheiden van andere gemeenten vanwege hun duurzaamheidsdoelen, klimaatdoelen, energiebesparing en warmtetoepassing als energiebron.

Energy Award

De Stuurgroep EZK Energy Event beslist op 13 januari 2022 over de toekenning van de prijs. Tijdens het EZK Energy Event, dat van 24 t/m 27 januari wordt gehouden, inspireren Nederlandse ondernemers met mooie energie-initiatieven. Er wordt kennis gedeeld over de 3 thema’s: energiebesparing, opwek van duurzame energie en hernieuwbare warmte. De Energy Award wordt toegekend op de slotdag van het jaarlijkse EZK Energy Event, op donderdag 27 januari 2022 in de middag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio