10.4 C
De Bilt

7 oktober Noordwijk officieel erkend als heilzame zeebadplaats.

Noordwijk – Op 7 oktober heeft burgemeester Wendy Verkleij het predicaat ‘Noordwijk, heilzame zeebadplaats’ in ontvangst genomen van de ESPA (European Spas Association).

Na jarenlange voorbereiding onder leiding van de gemeente Noordwijk en Noordwijk Marketing, diverse metingen en wetenschappelijke analyses is aangetoond dat een verblijf in Noordwijk heilzame effecten heeft en een positieve bijdrage levert aan de vitaliteit. Met deze erkenning kan Noordwijk doorgroeien naar een volwaardige kuuroorddestinatie.

Heilzame zeebadplaats

Als gevolg van het coronavirus kon de geplande grootse uitreiking in maart eerder dit jaar niet doorgaan. Tijdens een zeer besloten bijeenkomst in de sfeervolle Oude Jeroenskerk kon deze gelukkig vandaag wel doorgaan, al waren de president van de ESPA, Thierry ‘Dubois, en kuurarts Janka Zálešáková vanwege de reisbeperkingen niet live aanwezig.

‘Deze lastige en onzekere tijd benadrukt des te meer het belang van gezond zijn en energiek en vitaal blijven’, aldus burgemeester Wendy Verkleij. ‘In Noordwijk is dat mogelijk. Daar zijn we ongelofelijk trots op. En daarom zetten we ook in op de kwaliteit van onze voorzieningen en werken we nauw samen met alle betrokken partijen om de gezonde en energieke gemeente verder gestalte te geven. Voor onze bezoekers, maar zeker ook voor alle inwoners.’

Inspiratiebron

In Noordwijk komen gezond leven, gezond recreëren en gezond blijven samen. Waarvan de oorsprong ligt in de heilzame elementen die van nature aanwezig zijn in het zeewater, de lucht, het klimaat en de omgeving. Quirine Kamphuisen, directeur-bestuurder Noordwijk Marketing: ‘Dit biedt Noordwijk enorm veel kansen. Voor iedereen; bezoekers, inwoners, bedrijven, culturele organisaties en verenigingen. De erkenning is de inspiratiebron om samen aan de slag te gaan en te bouwen aan een kuuroord waar je jaarrond actief kunt werken aan je gezondheid en vooral ook heel erg kunt genieten.’

ESPA

De erkenning ‘Noordwijk, heilzame zeebadplaats’ is toegekend door de ESPA, de branchevereniging van Europese kuuroorden en actief in 20 landen. Noordwijk treedt hiermee toe tot een voor Nederland nog relatief onbekende ‘familie’, die in landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Portugal een grote naamsbekendheid heeft.

Uitreiking predicaat Noordwijk Heilzame Zeebadplaats 1 Klein min
Fotograaf Hielco Kuipers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio