20.7 C
De Bilt

De Omgevingsvisie van Zoeterwoude: we maken een plek om van te houden

Zoeterwoude groeit. Dat vraagt om keuzes op het gebied van wonen en het opwekken van energie. Over hoe we omgaan met ons landschap en wat dat betekent voor onze gezondheid. Om dit allemaal de juiste plek te geven werkt de gemeente aan de Zoeterwoudse Omgevingsvisie.

Concept klaar

Het concept is nu klaar en wethouder Ton de Gans is trots: ‘Zoeterwoude is om van te houden en dat willen we ook voor de toekomst zo houden. Onze inwoners, ondernemers en organisaties vinden dat belangrijk. Dat bleek uit hun actieve bijdrage aan deze visie. Er ligt nu een mooi concept. We gaan nu opnieuw in gesprek om te horen of iedereen zich in de visie herkent’.

Weids, groen, ondernemend en sociaal

Dat is waar Zoeterwoude voor staat. Het vormt ook het startpunt voor de visie. Het weidse, groene landschap is een waardevol kenmerk. En in Zoeterwoude is het goed wonen en ondernemen. Veel mensen zetten zich actief in voor Zoeterwoude én voor elkaar. De Zoeterwoudse Omgevingsvisie beschrijft hoe we dat samen behouden. Het geeft aan wat we belangrijk vinden voor het gebied waarin we wonen, werken en recreëren.

‘We horen graag of we goed hebben geluisterd’

‘De manier waarop deze concept-visie tot stand kwam sluit aan bij hoe we dat graag doen: samen werken aan onze toekomst. Met inwoners, ondernemers en organisaties stelden we daarvoor zogenaamde ‘Zoeterwoudse regels’ op: we maken duurzame keuzes, versterken de waarde van ons landschap én we kiezen voor levendige en sociale kernen. Het concept is nu klaar en we horen nu graag wat iedereen van de Zoeterwoudse Omgevingsvisie vindt’, aldus wethouder De Gans.

Iedereen mag een mening geven voor de Omgevingsvisie

Wethouder De Gans nodigt iedereen van harte uit om de concept Omgevingsvisie te bekijken en daar een mening over te geven. Aanmelden kan via www.zoeterwoudedenktmee.nl.  ‘Wie zich aanmeldt, ontvangt in maart automatisch een uitnodiging om zijn/haar mening te geven. Verder gaan we als gemeente ook actief op pad met een levensgroot kompas. Zo maken we er een gezamenlijke ‘Zoeterwoudse Omgevingsvisie’ van.

Als het nodig is passen we de visie daarna nog aan voordat de gemeenteraad de ‘Zoeterwoudse Omgevingsvisie’ vaststelt. En dan begint het eigenlijk pas echt. Dan gaan we ermee aan de slag en zorgen we dat Zoeterwoude ook in de toekomst blijft om van te houden’, sluit de wethouder af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio