18.9 C
De Bilt

Ontwikkeling van oude NUON terrein van start

Alphen aan den Rijn – Wethouder Gerard van As van de gemeente Alphen aan den Rijn en Aart-Jan Verdoold en Jan Zeeman van Green Real Estate ondertekenden samen een exploitatieovereenkomst voor de herontwikkeling van het vroegere NUON terrein op de stationslocatie aan de Prins Bernardlaan.

Verschilde overeenkomsten

Met deze overeenkomst is er overeenstemming bereikt over de voorwaarden van herontwikkeling van de locatie. Er worden woningen gerealiseerd. Green heeft de ambitie om in de 56 zorgappartementen die gebouwd worden, bewoners van de zorginstellingen Ipse de Bruggen en Philadelphia te huisvesten. Behalve zorgappartementen worden 63 vrij sector huur appartementen gebouwd en wordt 1.770 m2 verhuurd worden aan commerciële zakelijke bedrijven.

Woningvoorraad

“De nieuwbouw draagt bij aan de realisatie en uitvoering van het Masterplan Stationsomgeving. Deze komt daarmee weer een stap verder. Het is mooi dat er meer dan 100 woningen worden toegevoegd aan de Alphense woningvoorraad want dat is hard nodig,” aldus wethouder Gerard van As.

Bouw binnenkort van start

Green Development is sinds maart 2008 eigenaar van de locatie. De afgelopen jaren is de aanwezige bebouwing gesloopt en heeft op het naastgelegen kavel een (grondwater) sanering plaatsgevonden.

Volgens verwachting start de bouw in 2020 en worden de huizen in december 2021 opgeleverd.

Bron: Gemeenten Alphen aan den Rijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio