13.8 C
De Bilt

Opdracht gegeven voor opblaashal Madjoe

Zoals het er nu uit ziet staat door de komst van een opblaashal, niets meer de wintercompetitie en het trainen in de winter door de leden van korfbalvereniging Madjoe in de weg. In september wordt de tijdelijke hal ‘opgeblazen’ en kan de competitie in oktober starten. Woensdag 5 juli markeerden wethouder Sonny Spek, Hank Houtman directeur van leverancier Open Cover, Vincent Venloo, directeur Sportbedrijf Katwijk, Wilfred Blankert, voorzitter KV Madjoe en projectleider Jaap Jonker dit heugelijke moment op de denkbeeldige middenstip van de nieuwe opblaashal. 

‘Opblaashal’

Tijdens de wintermaanden zorgt de opblaashal ervoor dat de korfbalvereniging kan blijven trainen en wedstrijden spelen. Lange tijd verkeerde de korfballers hier in onzekerheid, aangezien Sporthal Middelmors niet langer beschikbaar was. Wethouder Sonny Spek: ‘Top dat dit nu geregeld is. Lange tijd verkeerde Madjoe in onzekerheid over de wintercompetitie en het trainen. Maar ook anderen kunnen gebruik maken van de hal. Ik ben heel benieuwd naar de opblaashal straks!’

Korfbalvereniging Madjoe kan verder in de winter dankzij opblaashal
Korfbalvereniging Madjoe kan verder in de winter dankzij opblaashal – Foto: gemeente Katwijk

Wintercompetitie

Sporthal Middelmors in Rijnsburg is verkocht en is vanaf het voorjaar 2023 niet meer beschikbaar voor sport- en onderwijsgebruik. De sporthal werd in de periode oktober t/m maart met name gebruikt door korfbalvereniging Madjoe voor trainingen en wedstrijden. In de Rijnsburg en elders in de gemeente zijn geen andere binnensportaccommodaties beschikbaar die voldoen aan de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en nog capaciteit hebben. Dit zou betekenen dat Madjoe in de winter niet kan trainen en geen wintercompetitie kan spelen.

Vernieuwen korfbalvelden

De bestaande kunstgras korfbalvelden worden na 13 jaar deze zomer vervangen. Dit stond al op de planning. De korfbalbond is van 60 x 30 m buitenvelden overgestapt naar 40 x 20 m velden. Op de ruimte die daarmee ontstaat kan ‘s winters de blaashal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio