1.7 C
De Bilt

Open haard zorgt voor fikse rookontwikkeling in woning Alphen

Alphen aan den Rijn – Rond 19.20 uur werd er aan de Prins Hendrikstraat in Alphen aan den Rijn alarm geslagen vanwege een sterke rookontwikkeling rondom een open haard in de woonkamer van een woning aldaar. 

Geen schoorsteenbrand

Vaak gaat het bij een open haard mis door een slecht onderhouden schoorsteen, waardoor er een schoorsteen brand ontstaat. Maar in dit geval was er toch iets bijzonders aan de hand. Het bleek namelijk dat de vloerisolatie onder de open haard was gaan smeulen en heel veel rookontwikkeling gaf.

Isolatie gevloerd door haard

Via 112 werd de brandweer gealarmeerd, die snel ter plaatse was. Het pand is een oudere woning die samen met een ernaast gelegen identieke woning, onlangs nog zijn gerenoveerd. Klaarblijkelijk is er iets mis gegaan bij het aanleggen van de vloerisolatie op de plek van de open haard, of was de open haard niet juist geplaatst. De warmte van de haard bleek in ieder geval teveel hitte te geven, waardoor de vloerisolatie kon gaan smeulen.

Fotograaf: Wesley Weijers – © Regio Online

Middelbrand met rookontwikkeling

Het incident werd als middelbrand geclassificeerd door de hulpdiensten. Er hebben wat bluswerkzaamheden plaatsgevonden en er is een stuk isolatie verwijderd. De brandweer heeft in beide woningen nog een uitvoerige controle gedaan, waaronder in de kruipruimten van de woningen. Zij wilde er zeker van zijn dat er niets meer na zou smeulen. Beide panden hebben wel rookschade opgelopen. Met grote ventilatoren is de brandweer nog bezig geweest om de woningen zo goed mogelijk te ventileren.

Er zijn geen gewonden gevallen bij het incident.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio