17.2 C
De Bilt

Oplaadpunt voor E-bikes in centrum van Voorschoten

Wethouder Hubert Schokker heeft woensdagmiddag een E-bike oplaadpunt officieel in gebruik genomen Dit deed hij samen met een afvaardiging van de Fietsersbond Voorschoten en directeur Danny de Bruijn van InfraMarks. Vanaf vandaag kan men in het centrum van Voorschoten gratis de e-bike opladen.

Het oplaadpunt is te vinden op het Treubplein. Wethouder Hubert Schokker: “Door het oplaadpunt heel centraal in ons dorp te plaatsen, is het winkelgebied beter te bereiken voor onder andere inwoners, toeristen of mensen uit de omgeving die met de elektrische fiets komen. Hierdoor stimuleren we het gebruik van de fiets, en kiest men hopelijk minder vaak voor de auto.”

Oplaadpunt makkelijk in gebruik

Met vier stopcontacten, vergelijkbaar met die in huis, biedt het laadpunt de mogelijkheid om fietsen op te laden. Met de oplader van de fiets kunnen gebruikers eenvoudig de stekker in een van de stopcontacten steken en zo de accu van de fiets, maar natuurlijk ook van scooters of scootmobielen, opladen.

Wethouder Hubert Schokker bij onthulling E-bike oplaadpunt
Wethouder Hubert Schokker bij onthulling E-bike oplaadpunt – Foto: gemeente Voorschoten

Steeds meer fietsers

Elk jaar neemt het aantal elektrische fietsen in Nederland verder toe. Hierdoor neemt logischerwijs ook de vraag naar goede en veilige laadpunten in de openbare ruimte toe. Wethouder Schokker: “Met de installatie van dit E-bike oplaadpunt investeren we als gemeente in duurzaamheid en in een fietsnetwerk. Niet voor niets was het plaatsen van een laadpunt voor E-bikes één van de punten uit ons coalitieprogramma. Zo leveren we met elkaar een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van duurzame stedelijke mobiliteit een groenere en gezondere leefomgeving.”

Zonne-energie

De E-bike oplaadpunten van InfraMarks zijn voorzien van een zonnepaneel. De stroom die het zonnepaneel opwekt wordt opgeslagen in een interne accu, zodat er ook op minder zonnige dagen genoeg energie beschikbaar is. De laadpaal levert voldoende stroom om twaalf fietsen, scooters of scootmobielen per dag op te laden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio