0.8 C
De Bilt
vrijdag, 9 december 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Park de Zwijger, een groene, gezonde wijk rondom de Willem de Zwijgerlaan

Er staat veel te gebeuren in Leiden-Noord. De ambities voor de toekomst staan beschreven in de concept gebiedsvisie Park de Zwijger. Dit plan geeft richting aan een duurzame ontwikkeling van het gebied ingeklemd tussen de IJsselmeerlaan/Sumatrastraat, Surinamestraat, Curaçaostraat, Joop Vervoornpad en de volkstuinen Ons BuitenOp zaterdag 8 oktober wordt het concept plan tijdens een buurtfeest gepresenteerd. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen, vragen te stellen of laatste suggesties door te geven. Of je nu jong of oud bent, in het gebied woont, wilt gaan wonen, werkt of er regelmatig komt.

Zoals beschreven in het beleidsakkoord ‘Samen Leven in Leiden’ 2022-2026 is de ambitie van dit college dat Leiden een leefbare stad blijft, met groene en duurzame wijken. Een stad waar Leidenaars toegang hebben tot betaalbare woningen, waar kinderen zorgeloos naar school kunnen gaan en gelijke kansen krijgen, waar mensen naar elkaar omkijken en waar de gemeente voor je klaar staat als dat nodig is. Een stad met aandacht voor voorzieningen in de wijken, die zorgen voor levendigheid in de stad. En voldoende ruimte om te ontspannen, te sporten en te bewegen. Een stad voor iedereen, waar je jezelf kan zijn.

Park de Zwijger

Wethouder Julius Terpstra (Wonen, Bouwen en Welzijn): “De concept gebiedsvisie Park de Zwijger is voor mij een prachtig voorbeeld van een plan waar de ambities van dit college voor de stad samenkomen. Het is een gebiedsvisie die door verschillende partijen is samengesteld. Als een team werken we samen met de corporaties de Sleutels en Ons Doel aan een duurzame wijk rondom de Willem de Zwijgerlaan. Een unieke samenwerking.

Want plannen en ambities zijn mooi, maar we moeten het samen doen. Dat resulteert op deze plek tot honderden nieuwe woningen en verbinding tussen de twee gebieden. In Leiden is woningbouw meer dan het stapelen van stenen, we bouwen op deze plek aan een fijn thuis, waar inwoners prettig wonen, in een omgeving waar je elkaar kunt ontmoeten, kunt wandelen in het groen en waar kinderen lekker buiten kunnen spelen.”

Vraag naar nieuwe woningen groot

Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën): “De vraag naar nieuwe woningen is groot en Leiden heeft daarom vele plannen om woningen te bouwen. Goede, veilige wegen rondom de stad en naar wijken en woningen zijn hierbij essentieel. De Leidse Ring Noord is hier, zeker in dit deel van de stad, cruciaal voor. Tegelijk willen we ook meer ruimte voor groen.

Willem de Zwijgerlaan

We zien serieuze mogelijkheden om de overkluizing aan de Willem de Zwijgerlaan voor een groot deel door te trekken zodat daarbovenop ruimte ontstaat voor meer groen, fietsers en voetgangers. De komende maanden gaan we hard aan de slag met de verdere uitwerking van deze nieuwe, groene variant. Ik heb goede hoop dat we met deze oplossing een prachtige, parkachtige inrichting kunnen maken die de Kooi en de Hoven met elkaar verbindt en tegelijk de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid voor fietser en voetganger verbetert.”

Samenwerking met corporaties

De samenwerking tussen verschillende partijen maakt de duurzame ontwikkeling van Leiden-Noord mogelijk. Danny Wijnbelt, directeur- bestuurder van de Sleutels: “Met dit concept plan wordt de buurt Hoven Oost beter verbonden met de stad. Dat is een lang gekoesterde wens van onze bewoners. Ook draagt de visie bij aan de maatschappelijke behoefte aan meer woningen. Sociale huurwoningen worden gemengd met middeldure huurwoningen en koopwoningen.

243 verouderde woningen vervangen

Woningcorporatie de Sleutels vervangt de 243 verouderde woningen in de Hoven Oost voor minstens 800 nieuwe woningen. De woningen zijn duurzaam, toekomstbestendig en van goede kwaliteit. Kortom, de visie past ook binnen de ambities van de Sleutels: verbeteren woningaanbod, betaalbaar wonen en verduurzamen.”

In de Suriname-Antillenbuurt knapt woningcorporatie Ons Doel een deel van de bestaande woningen op. Ook wordt een deel vervangen en bouwt de corporatie er meer nieuwe woningen bij. Dat Ons Doel woningen wil bouwen op het Rode Touwenplein staat vast, maar hoe ze de wijk gaan inrichten nog niet. Directeur-bestuurder Ons Doel Christoffel Klap: “Het wordt alleen een succes als we samen met huurders tot een plan komen. Samen verbeteren we de wijk.”

Subsidies maken het mogelijk

De gemeente Leiden ontvangt 4,5 miljoen euro van het Rijk om de bouw van 920 woningen in de buurt van de Willem de Zwijgerlaan sneller mogelijk te maken. Deze bijdrage is bedoeld voor het ontsluiten van grootschalige gebiedsontwikkelingen. Park de Zwijger is hier onderdeel van. Ook de Woningbouwimpuls (WBI) subsidie van 3,7 miljoen euro die de gemeente van het Rijk ontvangt geeft dit gebied de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een wijk met meer woningen.

Besluitvorming

Naar verwachting neemt het college van burgemeester en wethouder eind januari, na het participatieproces, een besluit over de gebiedsvisie Park de Zwijger. Mocht het plan financieel en planologisch niet haalbaar zijn, dan is er een goede terugvaloptie waarbij op basis van eerder besluit in de gemeenteraad over de Leidse Ring Noord de gebiedsontwikkeling verder kan worden uitgewerkt. De terugvaloptie zorgt alsnog voor een verbeterde doorstroming, verkeersveiligheid en meer groen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio