7.5 C
De Bilt

Parkeergarages Noordwijkerhout ook aangesloten op PRIS

Noordwijkerhout – Het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) in onze gemeente wordt uitgebreid met 2 parkeergarages in Noordwijkerhout. Wethouder Ter Hark nam samen met de heer Ophof het systeem officieel in gebruik voor parkeergarage Victoriberg.

Auto in parkeergarages en niet op straat

De 2 parkeergarages, Coremolen en Victoriberg, in onze dorpskern Noordwijkerhout zijn aangesloten op het PRIS. Om de herkenbaarheid en de bereikbaarheid van de parkeergarages te vergroten. In de Coremolen zijn 170 parkeerplekken en in de Victoriberg bijna 200. Ze zijn makkelijk en snel te vinden. De gemeente heeft de bewegwijzering verbeterd. Ook is nu duidelijk te zien hoeveel parkeerplekken er nog beschikbaar zijn. Een mooie samenwerking tussen de gemeente en de eigenaren van beide parkeergarages. Met als doel om ervoor te zorgen dat er meer geparkeerd wordt in de garages en niet op straat, waar de parkeerdruk al hoog is. Ook willen we zo voorkomen dat mensen onnodig rondjes rijden door het dorp op zoek naar een parkeerplaats.

Meer over PRIS

De gemeente Noordwijk heeft in juni 2019 het systeem officieel in gebruik genomen. Er zijn toen slimme parkeersensoren geplaatst in het wegdek in Noordwijk aan Zee. Wat ze registeren gaat naar een nieuw Parkeer Route Informatie Systeem. Zo is snel te zien waar nog parkeerplekken beschikbaar zijn. De slimme parkeersensoren leveren hun gegevens aan het nieuwe Parkeer Route Informatie Systeem. Dag en nacht. 7 dagen per week. Alle gegevens leiden uiteindelijk tot een getal op bord. Zo zien autorijders zien waar en hoeveel plekken er beschikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio