4.1 C
De Bilt

Aan de slag met je pensioen? Pensioen3daagse en inloopspreekuren bij gemeenten

Op 7, 8 en 9 november vindt de 13e editie plaats van de landelijke Pensioen3daagse. Dit is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Tijdens de Pensioen3daagse vragen we extra aandacht voor jouw pensioen. Maar je pensioen is het hele jaar door actueel. Veranderingen in je privé- of werksituatie hebben vaak ook invloed op je pensioen. Veel werkgevers, pensioenaanbieders en pensioenadviseurs doen mee en organiseren activiteiten om werknemers overzicht en inzicht te geven in hun pensioen. Dit jaar houden we ook inloopspreekuren in drie gemeenten: Katwijk, Almere en Heusden.

Wethouder Jeroen van den Bosch: “Als gemeenten zijn we de overheid die het dichtste bij mensen staat. Wijzer in geldzaken en het Nibud kunnen mensen de weg wijzen in de wereld van pensioenen. Het nieuwe pensioenstelsel en andere ontwikkelingen rond pensioen zullen bij onze inwoners bovendien zeker vragen oproepen. Tel je dat bij elkaar op, dan heb je een inloopspreekuur in de eigen gemeente van mensen.”

Inloopspreekuren Pensioen3daagse

Tijdens de inloopspreekuren van de Pensioen3daagse kunnen inwoners van de drie gemeenten binnenlopen. “Zeker voor mensen die minder digitaal vaardig zijn, denken we dat deze spreekuren praktisch zijn”, zegt de wethouder. “Ook al geven pensioenuitvoerders en werkgevers al veel informatie over pensioenen, vinden we als gemeenten dat ook wij een bijdrage kunnen leveren”, vult hij aan. 

Vragen over nieuwe pensioenstelse

Mensen kunnen naar de spreekuren komen met vragen over het nieuwe pensioenstelsel en de keuzes die je straks moet maken. Of wat de gevolgen zijn voor het pensioen als je arbeidsongeschikt bent (geweest), gescheiden bent of als je partner is overleden. Heb je een tijdje in het buitenland gewoond of gewerkt? Ook dat heeft gevolgen voor je pensioen. Deze en andere algemene vragen kunnen inwoners van de vier gemeenten stellen tijdens inloopspreekuren op 8 en 9 november. De experts kunnen hen dan ook vertellen of het zinvol is om over je persoonlijke situatie pensioenadvies in te winnen, waar je daarvoor terecht kunt, wat het gaat kosten, maar vooral ook wat het je gaat opleveren.

Bewustwording creëren tijdens Pensioen3daagse

Wijzer in geldzaken en het Nibud werken al jaren aan goede informatie en bewustwording over pensioenen. De inloopspreekuren voegen daar iets nieuws aan toe vertelt Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud: “We zijn er heel blij mee dat de gemeenten Almere, Heusden en Katwijk meedoen aan deze pilot met inloopspreekuren. Het is fijn om te zien dat ook gemeenten, samen met pensioenexperts van FFP en Adfiz, willen helpen om mensen bewuster te maken van hun pensioen. Dat is een geweldige aanvulling op wat pensioenuitvoerders en werkgevers al bieden.”

Ook uw pensioen is belangrijk

U bent van harte welkom op een van de spreekuren in de drie gemeenten. De pensioenexperts helpen u graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio