1.7 C
De Bilt

Valkenburger Peter de Vries ontvangt Erepenning Katwijk

Katwijk aan Zee Dinsdagavond 31 augustus, ontving de nietsvermoedende Peter de Vries, uit handen van burgemeester Cornelis Visser, de Erepenning van de gemeente Katwijk. Hij ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn inzet voor Valkenburg.

Geboren in Amsterdam, maar eind jaren zeventig verhuisde de Vries naar Valkenburg. En dat is fijn voor Valkenburg geweest, want sinds die tijd heeft Peter zich op allerlei vlakken ingezet voor het dorp. Tijdens zijn verjaardagsfeest werd hij, in het bijzijn van zijn vrouw, kinderen en zus, verrast door burgemeester Visser en wethouder Mostert.

Burgemeester Cornelis Visser: ‘Iedereen in Valkenburg kent Peter. Is het niet van de Oranjevereniging, dan is het wel van de tennis, van het 4 en 5 mei comité of van de Kwantum. Mensen als Peter zijn belangrijk voor onze dorpen. Ze zijn de sociale motor van onze samenleving. Daar zijn wij hem heel erg dankbaar voor.

Oranjevereniging Wilhelmina

Jarenlang heeft Peter zich ingezet voor de Oranjevereniging. Een vereniging met een brede maatschappelijke functie die niet alleen de bekende Oranjefeesten organiseert, maar een breed scala aan dorpsfeesten en dorpsactiviteiten. Bij de samenwerking tussen de Oranjevereniging Wilhelmina en de andere Oranjeverenigingen van Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn en Rijnsburg speelde Peter een grote rol in de samenwerking. Zo organiseerden ze gezamenlijk het feest bij de samenvoeging van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg tot de gemeente Katwijk.
En ook bij de troonwisseling van Koningin Beatrix naar Koning Willem-Alexander en de vieringen van 65 jaar en 70 jaar Bevrijding.

Valkenburgse Tennis Club

Voor de Valkenburgse Tennis Club was Peter waarnemend voorzitter van de barcommissie, regelde de roosters van de vrijwilligers, verzorgde de inkoop, en was aanjager van de regionale en provinciale toernooien die in Valkenburg werden georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio