14.5 C
De Bilt

Plan 44 appartementen op plek oude postkantoor stap vooruit

Een plan voor 44 appartementen. Het college van B&W van de gemeente Lisse heeft groen licht gegeven voor een volgende stap in het woningbouwplan op de plek van het voormalige postkantoor aan de Nassaustraat in Lisse. Projectontwikkelaar Sedos heeft een plan ingediend voor de bouw van 44 appartementen. Om dit mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Het voorstel van het college aan de gemeenteraad is om een ‘Verklaring van geen bedenkingen af te geven’ en om het plan daarna zes weken ter inzage te leggen, waarbinnen de inwoners nog kunnen reageren op het plan.

Mooie vervolgstap

Het college is blij met het woningbouwplan dat is ingediend voor de plek van het leegstaande postkantoor aan de Nassaustraat 25. Wethouder Jolanda Langeveld: ‘Net als omwonenden zien we graag dat dit lelijke pand wordt aangepakt en plaats maakt voor nieuwe woningen. Er is veel vraag naar meer huur- en koopwoningen, onder andere voor starters en senioren. We zijn erg blij met deze volgende stap.’

44 appartementen

Binnen dit plan worden verschillende soorten woningen gebouwd. Het zijn 44 koop- en huur appartementen, waarvan 11 appartementen sociale huur zijn en 7 middeldure huur. Van de 26 koopwoningen zijn er 9 middelduur en 17 in de vrije sector. De appartementen worden verdeeld over twee gebouwen: een van drie bouwlagen aan de Prins Hendriklaan en een van vijf bouwlagen met een parkeerkelder aan de Nassaustraat. Verder zijn er afspraken gemaakt over de inrichting van het plangebied met voldoende parkeerplaatsen.

Verschillende soorten woningen

Gemeente Lisse wil dat er verschillende soorten woningen zijn in het dorp. Dat betekent: huur- én koopwoningen, voor jongere en oudere inwoners, maar ook gezinnen en starters. De gemeente kiest voor duurzame woningen, in hoog- en laagbouw. Door te bouwen ontstaat er meer ruimte voor doorstroming naar een andere woning. Inwoners die kleiner willen wonen, laten vaak woonruimte achter voor gezinnen. Zij zorgen op hun beurt dat er woningen voor starters vrijkomen. De gemeente wil graag woningen aanbieden aan mensen die uit Lisse komen, bij plannen waar dat mogelijk is.

thumbnail?sz=w1920&id=1noQ0eTESXl0FBYYkG5by88GA2jXQgq M
Impressie 2. Foto: HTL Samen

Gemeenteraad aan zet

Op 17 april wordt de concept-Omgevingsvergunning en de bijbehorende Verklaring van geen bedenkingen aan de raadscommissie voorgelegd en op 25 april aan de gemeenteraad. Hierna ligt het plan zes weken ter inzage. Na deze periode volgt het besluit op de omgevingsvergunning. Als tijdens de inzageperiode reacties (zienswijzen) worden ontvangen, neemt de raad eerst een besluit over de beantwoording van die reacties en het verlenen van een definitieve Verklaring van geen bedenkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio