19.2 C
De Bilt

Politiekids onder de indruk van hondentraining

Katwijk – De politiekids van de Sjaloomschool houden binnenkort een actie om hondeneigenaren aan te spreken. Als voorbereiding daarop kregen ze op 3 april een demonstratie van de Politiehonden Dressuurclub Katwijk (PHDC) en omstreken.

De hondendemonstratie is een goede voorbereiding op de actie. Hierdoor begrijpen de kinderen hoe ze een hond kunnen benaderen. En ze weten ook als het baasje zegt dat de hond niks doet, dat de hond goed naar het baasje luistert. Dus dat ze er niet bang voor hoeven te zijn.

De kinderen gaan volgende week oefenen met hulp van ouders met een hond. De week erna weten ze dan precies hoe ze hun gesprek met een hondenbaasje het best kunnen voeren.

Natuurlijk vragen ze dan om de hond aan de lijn te houden en de poep op te ruimen. Zodat zij en alle andere kinderen fijn en ongestoord kunnen spelen!

Hondendemonstratie

De PHDC ontvangt de politiekids jaarlijks op hun terrein. De hondendemonstratie  die de kinderen en de rest van hun klas hier krijgen is één van de meest indrukwekkende onderdelen van de politiekids. Van dichtbij maken de kinderen hier mee hoe sterk en hoe gevaarlijk een hond kan zijn. Iemand in een dik pak speelt de boef. Hij wordt door de hond met een sprong in de bovenarm gebeten en tegen de grond gewerkt. De schoten die worden gelost maken het helemaal spannend.

Training politiehonden

De leden van de PHDC Katwijk en omstreken leiden hun honden aan de 1e Mientlaan op tot politiehond. Alles wat de dieren moeten kunnen als ze later ingezet worden als politiehond wordt hier eindeloos met ze geoefend. Niet alle honden bereiken het niveau om uiteindelijk de strenge keuring te halen. Maar de muren van het clubhuis hangen vol met foto’s waarin trots wordt getoond hoeveel politiehonden hun training in Katwijk gehad hebben.    

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio