1.8 C
De Bilt

Niet meer wachten op uitnodiging: Prikken zonder afspraak op alle corona vaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden

Sinds dinsdag 14 november kun je ook op de vaste coronavaccinatielocaties van Hecht GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden zonder afspraak een coronaprik halen. Mits je daarvoor in aanmerking komt natuurlijk. Op onze tijdelijke pop-up priklocaties kon je al zonder afspraak terecht. Kijk op www.ggdhm.nl/priklocaties-corona voor adressen en openingstijden.

Niet meer wachten op uitnodiging

De groep 60-plussers zouden allemaal een uitnodiging ontvangen en hierop moeten wachten. Een woordvoerder van Hecht GGD Hollands-Midden heeft echter aan ons laten weten dat dit niet meer het geval is. Maak dus zelf een afspraak of ga langs op één van de locaties zonder afspraak als u een vaccinatie wilt, ook als uw 60-plus bent dus en nog geen uitnodiging hebt ontvagen.

Het kan soms druk zijn

Door de vrije inloop kan het op momenten druk zijn. Hou daarom rekening met een wachttijd als je een prik komt halen. Als de wachtrij te lang wordt, vragen we bezoekers zonder afspraak de prik later te halen. Wie een afspraak maakt, is wel altijd zeker van een prik. Je kunt alleen voor de vaste vaccinatielocaties in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden een afspraak maken, voor de pop-up priklocaties niet. Een afspraak maken of wijzigen gaat via www.planjeprik.nl of 0800 – 7070.

Voor wie is de coronavaccinatie

Deze vaccinatieronde is voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona: 60-plussers, volwassenen die de griepprik krijgen aangeboden, kinderen en volwassen met een medisch hoog risico en zwangeren. Ook zorgmedewerkers mogen de prik halen, om de mensen met een kwetsbare gezondheid voor wie zij zorgen te beschermen.

Dat geldt ook voor mensen met een kwetsbaar gezinslid. De vaccinatieronde loopt tot eind 2023. Voor zwangeren en mensen met een medisch hoog risico, blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar. Het vaccin waarmee wordt geprikt is aangepast aan de variant van het virus die nu veel rondgaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio