15.7 C
De Bilt

Primeur: eerste kiwi uit het ei in Nederland in Avifauna

Alphen aan den Rijn – Slechts 16 dierentuinen in de wereld fokken met de bedreigde Noordereiland kiwi  (die oorspronkelijk alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt) en Avifauna is de enige deelnemende dierentuin waar dit jaar een jong uit een ei kroop. Trots is het vogelpark op deze prestatie.

Kiwi’s die in buitenlandse dierentuinen worden geboren krijgen een Maori naam als eerbetoon naar de oorspronkelijke bewoners. Ook stuurt Avifauna jaarlijks veren van de vogels toe die de Maori’s gebruiken bij hun rituelen. De ambassadeur van Nieuw-Zeeland, Ms. Walker zal donderdag de naam feestelijk onthullen voor genodigden.

Weeg en meet moment

In Avifauna is er vanaf zaterdag 13 oktober de hele maand om 14.00 uur een weeg- en meetmoment, zodat alle bezoekers kennis kunnen maken met deze unieke vogel.

Kiwi`s

Kiwi’s zijn de kleinste loopvogels. De bruine vogel heeft vleugels maar ze lijken geen functie meer te hebben. Ze vinden hun weg door de nacht dankzij de lange gevoelige snorharen naast hun snavel. De snavel heeft een goed reukvermogen. De neusgaten bevinden zich aan het uiteinde van de snavel, iets wat geen enkele andere vogelsoort heeft. Ze zijn eivormig, harig en bruin en dat heeft ervoor gezorgd dat het bekende fruit (het belangrijkste exportproduct  in Nieuw-Zeeland) vernoemd werd naar deze bijzondere vogel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio