20.8 C
De Bilt

Proef met fietsparkeervakken in centrum Katwijk

Katwijk – Sinds vrijdag 14 augustus is de gemeente met een proef begonnen, door het aanbrengen van tijdelijke fietsparkeervakken in het kernwinkelgebied van Katwijk aan zee. In de Princestraat, Emmaplein en de Badstraat is nu niet altijd duidelijk waar fietsen wel of niet geparkeerd mogen worden. Het fietsparkeren zorgt al geruime tijd voor overlast in het centrum. Door het foutparkeren van fietsen en scooters ontstaan onveilige situaties en zijn winkels niet altijd goed bereikbaar.

Fietsen stimuleren

Wethouder Rien Nagtegaal: “Ik juich het vooral toe als inwoners met de fiets naar het winkelgebied komen, maar dit mag natuurlijk niet leiden tot onveilige situaties in het centrum. Samen met de winkeliersvereniging Zeezijde en verschillende ondernemers is er gekeken naar geschikte locaties voor de proef met het fietsparkeren. Met de tijdelijke fietsparkeervakken zorgen we er voor dat het duidelijker wordt waar de fiets moet staan. Zo blijft het veilig en prettig winkelen voor iedereen.”

Waarom een proef met fietsvakken? 

In het najaar evalueert de gemeente de proef met het parkeren en de mobiliteit in het kernwinkelgebied van Katwijk aan zee. Vooruitlopend op deze evaluatie is vanwege de overlast besloten alvast tijdelijke fietsvakken aan te brengen. Deze tijdelijke fietsvakken worden komende maanden gemonitord door handhaving en deze informatie wordt gebruikt voor het bepalen van de definitieve inrichting. Het kan zijn dat daarom de definitieve inrichting voor de fietsvakken anders zal zijn dan nu in de tijdelijke situatie het geval is.

Locaties afgestemd in overleg

In overleg met de winkeliersvereniging Zeezijde, horecaondernemers en winkeliers zijn de locaties voor de tijdelijke fietsvakken Princestraat, Badstraat, Andreasplein, Emmaplein. Verder komen bij de toegangswegen naar het winkelgebied tekstborden. Deze tekstborden geven aan dat fietsen geparkeerd moeten worden op de daarvoor aangegeven plaatsen (de fietsvakken).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio