14.2 C
De Bilt

Prokkelduo’s versterken stembureaus gemeente Voorschoten

Woensdag 15 maart vinden verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Bij vier stembureaus maakt de gemeente Voorschoten gebruik van een Prokkelduo. Zo’n duo bestaat uit een inwoner met een verstandelijke beperking en een vrijwilliger van de gemeente.

Voorschoten vindt het belangrijk om een inclusieve gemeente te zijn, waar iedereen meedoet. Daarom steunen we het werk van stichting Prokkel. Prokkel staat voor prikkelende ontmoeting. De stichting stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren en mensen met een verstandelijke beperking om samen leuke dingen te ondernemen.

Stichting Prokkel organiseert jaarlijks een Prokkelweek. Daarnaast organiseert zij veel andere activiteiten, zoals inzet op een stembureau. Een inwoner met een verstandelijke beperking helpt die dag bijvoorbeeld om inwoners die komen stemmen de weg te wijzen, namen te controleren of stembiljetten te sorteren. Een vrijwilliger van de gemeente begeleidt diens Prokkelmaatje.

Prokkelduo’s

Burgemeester Nadine Stemerdink is groot voorstander van het initiatief: “Dankzij Prokkelduo’s op de stembureaus kunnen inwoners met een verstandelijke beperking laten zien wat ze voor ons allemaal kunnen betekenen. Bovendien vergroot het de belangstelling voor democratie en stemrecht, zowel bij de deelnemers als bij mensen in hun omgeving.”

Als het aan de burgmeester ligt, is bij volgende verkiezingen op elk stembureau een Prokkelduo te vinden. “Deze tweede keer gaan we voor vier duo’s. Het zou geweldig zijn als we bij volgende verkiezingen op alle vijftien stembureaus een Prokkelduo mogen inzetten. Ik kijk ernaar uit om de duo’s op 15 maart aan het werk te zien en te spreken.”

Wilt u meer weten over stichting Prokkel? Bezoek de website www.prokkel.nl. Wilt u als duo deelnemen of kent u een inwoner die graag deelneemt? Stuur een e-mail aan verkiezingen@voorschoten.nl of bel 14071.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio